13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSocialObservatorii străini îl acuză pe Iohannis că și-a exprimat prea vizibil preferințele...

Observatorii străini îl acuză pe Iohannis că și-a exprimat prea vizibil preferințele politice

Observatorii internaționali trimiși de OSCE la alegerile parlamentare au remarcat, în România, o “oboseală politică”, cauzată de faptul că acesta a fost cel de-al patrulea eveniment electoral din ultimele 18 luni. 

Celelalte trei trei evenimente similare din România au fost, după cum se știe, alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale și alegerile locale.

„Am asistat la o campanie anemică, nu numai din cauza pandemiei, ci și pe un fond de oboseală politică, întrucât acesta a fost al patrulea scrutin din ultimele 18 luni”, a declarat, luni, la București, Marianne Mikko, șeful Misiunii Speciale pentru Evaluarea Alegerilor.

În ceea ce privește aspectele negative, observatorii OSCE au remarcat atitudinea președintelui Iohannis. Despre președintele României se observă că “și-a exprimat în mod repetat preferințele politice în declarațiile publice din perioada premergătoare alegerilor. Acest lucru a estompat linia de demarcație dintre atribuțiile sale oficiale și campania electorală, în contradicție cu standardele internaționale și cu angajamentul asumat de toate țările OSCE de a păstra o delimitare clară între stat și partidele politice”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Incident sângeros la o școală din Wisconsin, SUA! Polițiștii au împușcat mortal un elev

Polițiștii americani au împușcat mortal un elev care ar fi avut o armă. Incidentul a avut loc în fața unei școli din Wisconsin. Autoritățile...

Joia Mare. Preasfinția Sa Claudiu a spălat picioarele a 12 tineri în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca

În Joia Mare, 2 mai 2024, în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca la orele dimineții s-a celebrat Vecernia cu Liturghia Sfântului Vasile cel...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă