11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialArmata SUA se poate implica in doua conflicte simultan

Armata SUA se poate implica in doua conflicte simultan

Armata americana ar putea desfasura cel putin alte 15 brigazi de lupta pentru a face fata oricarei crize din lume, in pofida angajamentului asumat in Irak, a anuntat secretarul Fortelor terestre ale Statelor Unite, Francis Harvey, citat de AFP.
„Trebuie sa fie clar, avem capacitatea de a ne implica in orice conflict in cazul in care presedintele ne cere acest lucru”, a declarat Harvey.
Criza latenta privind natura programului nuclear al Iranului a readus in actualitate o dezbatere mai veche asupra capacitatii Fortelor terestre, formate din 487.000 de militari, de a interveni intr-un conflict major care s-ar adauga celui deja existent in Irak. Dezbaterea este relansata in contextul in care Fortele terestre intentioneaza sa isi limiteze planurile de sporire a efectivelor active si ale Garzii Nationale, in cadrul unei reexaminari a bugetului si strategiei sale.
Potrivit lui Harvey, reorganizarea aflata in curs de desfasurare s-ar concretiza printr-o crestere a numarului brigazilor, de la 33 la 42 in urmatorii sase ani, cu una mai putin decat era prevazut. In ceea ce priveste efectivele Garzii Nationale, acestea vor creste de la 15 la 28 de brigazi, cu sase mai putine decat se preconiza. Reorganizarea Fortelor terestre vizeaza modificarea ritmului de rotatie a fortelor, astfel incat o brigada activa sa nu fie mobilizata pe teren decat la intervale de trei ani. Pentru fiecare brigada mobilizata, vor exista alte doua in curs de antrenare si reechipare, una dintre ele putand fi desfasurata urgent in caz de nevoie.
„Daca astazi avem 18 pana la 20 de brigazi desfasurate, o data cu noua organizare a Fortelor vom putea mobiliza alte 18 pana la 20 de brigazi suplimentare”, a declarat Harvey, recunoscand insa ca in stadiul actual o forta suplimentara de 15 pana la 20 de brigazi este mai aproape de realitate.

Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...

Zeci de percheziții la o rețea de cămătări care acordau împrumuturi cu dobânzi chiar de 100%

Poliția Română anunţă că sunt efectuate, marți dimineață, 37 de percheziţii în Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti, într-un dosar în care 10 persoane sunt cercetate...
Ultima oră
Pe aceeași temă