3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialArmata SUA se poate implica in doua conflicte simultan

Armata SUA se poate implica in doua conflicte simultan

Armata americana ar putea desfasura cel putin alte 15 brigazi de lupta pentru a face fata oricarei crize din lume, in pofida angajamentului asumat in Irak, a anuntat secretarul Fortelor terestre ale Statelor Unite, Francis Harvey, citat de AFP.
“Trebuie sa fie clar, avem capacitatea de a ne implica in orice conflict in cazul in care presedintele ne cere acest lucru”, a declarat Harvey.
Criza latenta privind natura programului nuclear al Iranului a readus in actualitate o dezbatere mai veche asupra capacitatii Fortelor terestre, formate din 487.000 de militari, de a interveni intr-un conflict major care s-ar adauga celui deja existent in Irak. Dezbaterea este relansata in contextul in care Fortele terestre intentioneaza sa isi limiteze planurile de sporire a efectivelor active si ale Garzii Nationale, in cadrul unei reexaminari a bugetului si strategiei sale.
Potrivit lui Harvey, reorganizarea aflata in curs de desfasurare s-ar concretiza printr-o crestere a numarului brigazilor, de la 33 la 42 in urmatorii sase ani, cu una mai putin decat era prevazut. In ceea ce priveste efectivele Garzii Nationale, acestea vor creste de la 15 la 28 de brigazi, cu sase mai putine decat se preconiza. Reorganizarea Fortelor terestre vizeaza modificarea ritmului de rotatie a fortelor, astfel incat o brigada activa sa nu fie mobilizata pe teren decat la intervale de trei ani. Pentru fiecare brigada mobilizata, vor exista alte doua in curs de antrenare si reechipare, una dintre ele putand fi desfasurata urgent in caz de nevoie.
“Daca astazi avem 18 pana la 20 de brigazi desfasurate, o data cu noua organizare a Fortelor vom putea mobiliza alte 18 pana la 20 de brigazi suplimentare”, a declarat Harvey, recunoscand insa ca in stadiul actual o forta suplimentara de 15 pana la 20 de brigazi este mai aproape de realitate.

Cele mai citite

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...

Fraudă de 15 milioane de euro făcută cu mașini second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracţională care a tranzacţionat mijloace de transport din spaţiul intracomunitar, în cuantum...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă