21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialS-au reluat lucrarile de demolare ale tribunei Stadionului Tineretului

S-au reluat lucrarile de demolare ale tribunei Stadionului Tineretului

Lucrarile de demolare ale vechii tribune a Stadionului Tineretului s-au reluat ieri, dupa aproape un an si jumatate.
Federatia Romana de Atletism a reusit pana la urma, la capatul unui lung sir de procese, sa scape de chiriasul care ocupa abuziv doua incaperi din incinta, dar nu fara batai de cap. Chiar si dupa ce a fost pus in fata hotararii judecatoresti definitive, respectivul n-a vrut sa elibereze camerele pe care le folosea pe post de depozit decat dupa ce a fost silit de un executor judecatoresc. Toate formalitatile au fost incheiate insa ieri, cand buldozerele au intrat in forta sa darame si ultimele ramasite ale tribunei. La inceputul saptamanii viitoare vor incepe sapaturile la fundatia noii constructii, care se spera ca va fi gata pana la sfarsitul anului daca vremea o va permite.

O tribuna ultramoderna in locul celei vechi de 90 de ani

In acest week-end tribuna Stadionului Tineretului, inaugurata de Regele Ferdinand in 1915, va intra cu totul in istorie. In locul ei, in cel mult doi ani va rasari o alta constructie, ultramoderna, care pe langa destinatia clasica, de a gazdui spectatorii la evenimentele care au loc pe stadion, va functiona si ca minihotel, cu circa 60 de locuri, si restaurant. De asemenea, este proiectata o sala de forta pentru sportivi, o sauna si spatiu de refacere cu un mic bazin pentru recuperare a performerilor, dar si o sala de conferinta si camere de secretariat pentru viitoarele concursuri care vor fi organizate pe stadion. Noua tribuna, cu o lungime de 100 m in linie dreapta, cu 30 m mai mult decat inainte, va avea aproximativ 2.500 de locuri plus un spatiu pentru mass-media, cu posibilitate de racordare la internet.

Proiect de 150 miliarde de lei sustinut de Guvern si Fundatia Atletismul Romanesc

Potrivit unui calcul estimativ, construirea noii tribune va costa in jur de 150 miliarde de lei vechi. Pentru inceput, Loteria Nationala a alocat 30 miliarde de lei, restul urmand a fi obtinuti de la bugetul de stat. „Ne bazam pe sprijinul Guvernului si al Agentiei Nationale pentru Sport. Vom mai avea si sustinerea unor sponsori, dar este vorba de o suma mult prea mare pentru a o obtine numai din surse extrabugetare”, a spus ieri Traian Badea, secretarul general al FRA.

Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă