Crestinii ortodocsi care se pregatesc sa intampine Sfintele Sarbatori de Pasti pot achizitiona carne de miel din toate pietele din Bacau, oferta fiind pe masura cererii. Mieii sunt vanduti in spatii special amenajate, iar medicii veterinari verifica fiecare carcasa de miel, pentru a nu aparea surprize neplacute.
De asemenea, pentru a preveni toxiinfectiile alimentare, negustorii pot sacrifica miei si in pietele agroalimentare, in locuri autorizate si sub supraveghere sanitar-veterinara. Dupa sacrificare, negustorii sunt obligati sa apeleze la medicii veterinari, pentru a stampila carcasa animalului, ceea ce dovedeste ca acesta poate fi comercializat. Mieii adusi in piete gata sacrificati sunt verificati la randul lor. Taxa pentru verificarea mieilor este de 60.000 de lei pentru fiecare. Pana acum nu s-au inregistrat probleme privind calitatea marfii, dar perioada aglomerata abia incepe. De aceea, medicii veterinari ii sfatuiesc pe cumparatori sa nu cumpere carne de miel de la comerciantii ambulanti de la colturile de strada, pentru ca risca sa achizitioneze altceva in loc de carne de miel, precum vreun caine, iar pe deasupra mai exista si riscul sa se imbolnaveasca, daca marfa nu are facuta expertiza veterinara.