20 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialComplot pentru rapirea mezinului lui Tony Blair

Complot pentru rapirea mezinului lui Tony Blair

Politia britanica a dejucat un plan de rapire a celui mai mic dintre fiii premierului Tony Blair, Leo – in varsta de doar cinci ani, a informat, ieri, cotidianul „The Sun”.
Cu doar cateva zile inainte de Craciun, politia londoneza a descoperit ca o grupare a unor fanatici britanici punea la cale rapirea mezinului familiei Blair. Politia nu a precizat modul in care membrii gruparii „Fathers 4 Justice” intentionau sa-l rapeasca pe fiul sefului de guvern, ci a informat doar ca Leo urma sa fie tinut ostatic pentru o scurta perioada de timp si ca rapitorii nu doreau sa-i faca vreun rau. Prin demersul lor, tatii furiosi implicati in complot doreau sa atraga atentia asupra conditiei tatilor divortati carora li se interzice sa-si vada copiii.
O sursa din serviciile de securitate britanice citata de „The Sun” a relatat ca Tony si Cherie Blair au fost profund ingrijorati la aflarea vestii, lasandu-se calmati cu greu si abia dupa ce politia i-a asigurat ca situatia se afla sub control. Complotul a fost dejucat inca din faza sa incipienta, astfel incat nu au existat motive suficiente pentru a opera arestari, mai scrie „The Sun” citand aceleasi surse, dar ancheta continua si in prezent.
Dupa descoperirea complotului, o unitate speciala a politiei a reevaluat modul de protectie a familiei Blair, in special a copiilor premierului – Ewan, care implineste chiar astazi 22 de ani, Nicholas, 20 de ani, Kathryn, 17 ani, si Leo, 5 ani.
In opinia tabloidului britanic, recentul complot impotriva micutului Leo evidentiaza amenintarile venite din partea unor organizatii pasnice in trecut, la care au aderat intre timp din ce in ce mai multe elemente extremiste. De altfel, fondatorul gruparii „Fathers 4 Justice”, Matt O'Connor, a declarat ca nu stia nimic despre planul de rapire, pe care l-a condamnat „fara rezerve”.
Gruparea „Fathers 4 Justice” a mai avut, pe parcursul anilor, tot felul de demersuri bizare – ba a aruncat cu un praf violet asupra premierului Blair in timp ce acesta deschidea sesiunea parlamentara, ba mai multi membri au escaladat Catedrala St Paul's costumati in Superman. In 2004, Jason Hatch, un alt membru al „tatilor”, a ajuns notoriu dupa ce s-a catarat pe Palatul Buckingham in costum de „Batman”.

Cele mai citite

Lewandowski a ajuns cel mai bun marcator din Europa, la 36 de ani!

La 36 de ani, Robert Lewandowski continuă să impresioneze printr-o formă de excepție, devenind liderul marcatorilor din Europa în acest sezon. Cu un hattrick...

Măsurile de siguranță în cabinetele stomatologice: la ce să fii atent ca pacient?

Sănătatea orală este esențială pentru o viață sănătoasă, iar vizitele regulate la dentist joacă un rol important în menținerea ei. Cu toate acestea,...

Victorie la limită pentru FCSB cu Gloria Buzău! Gigi Becali: „M-a enervat chestiunea asta!”

FCSB a obținut o victorie cu emoții pe teren propriu împotriva Gloriei Buzău, scor 3-2, în etapa a 12-a din Superligă, într-un meci marcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă