5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialComplot pentru rapirea mezinului lui Tony Blair

Complot pentru rapirea mezinului lui Tony Blair

Politia britanica a dejucat un plan de rapire a celui mai mic dintre fiii premierului Tony Blair, Leo – in varsta de doar cinci ani, a informat, ieri, cotidianul “The Sun”.
Cu doar cateva zile inainte de Craciun, politia londoneza a descoperit ca o grupare a unor fanatici britanici punea la cale rapirea mezinului familiei Blair. Politia nu a precizat modul in care membrii gruparii “Fathers 4 Justice” intentionau sa-l rapeasca pe fiul sefului de guvern, ci a informat doar ca Leo urma sa fie tinut ostatic pentru o scurta perioada de timp si ca rapitorii nu doreau sa-i faca vreun rau. Prin demersul lor, tatii furiosi implicati in complot doreau sa atraga atentia asupra conditiei tatilor divortati carora li se interzice sa-si vada copiii.
O sursa din serviciile de securitate britanice citata de “The Sun” a relatat ca Tony si Cherie Blair au fost profund ingrijorati la aflarea vestii, lasandu-se calmati cu greu si abia dupa ce politia i-a asigurat ca situatia se afla sub control. Complotul a fost dejucat inca din faza sa incipienta, astfel incat nu au existat motive suficiente pentru a opera arestari, mai scrie “The Sun” citand aceleasi surse, dar ancheta continua si in prezent.
Dupa descoperirea complotului, o unitate speciala a politiei a reevaluat modul de protectie a familiei Blair, in special a copiilor premierului – Ewan, care implineste chiar astazi 22 de ani, Nicholas, 20 de ani, Kathryn, 17 ani, si Leo, 5 ani.
In opinia tabloidului britanic, recentul complot impotriva micutului Leo evidentiaza amenintarile venite din partea unor organizatii pasnice in trecut, la care au aderat intre timp din ce in ce mai multe elemente extremiste. De altfel, fondatorul gruparii “Fathers 4 Justice”, Matt O'Connor, a declarat ca nu stia nimic despre planul de rapire, pe care l-a condamnat “fara rezerve”.
Gruparea “Fathers 4 Justice” a mai avut, pe parcursul anilor, tot felul de demersuri bizare – ba a aruncat cu un praf violet asupra premierului Blair in timp ce acesta deschidea sesiunea parlamentara, ba mai multi membri au escaladat Catedrala St Paul's costumati in Superman. In 2004, Jason Hatch, un alt membru al “tatilor”, a ajuns notoriu dupa ce s-a catarat pe Palatul Buckingham in costum de “Batman”.

Cele mai citite

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Edi Iordănescu, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul publicat pe site-ul Federației Române...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă