20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialCosmin Olaroiu il vrea pe Osei

Cosmin Olaroiu il vrea pe Osei

Mutarea surprinzatoare a lui Gica Hagi, care l-a disponibilizat pe ghanezul Emanuel Osei spunand ca nu are nevoie de el pentru ca nu s-a acomodat cu atmosfera din lot, a dat nastere mai multor speculatii. Prima dintre ele il vizeaza pe Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei si, in acelasi timp, tehnicianul care in vara anului trecut a insistat ca Poli Timisoara sa il transfere pe ghanez de la Livorno.

Din cate se pare, Olaroiu a fost multumit de Osei in perioada in care a pregatit Poli si ar vrea sa continue colaborarea. Poli, insa, care are pana in vara actele jucatorului care apartine clubului italian Livorno, ar vrea un schimb pentru a-l ceda acum pe ghanez Stelei, iar cel mai vehiculat nume este cel al lui Daniel Oprita, unul dintre fotbalistii pe care ii doreste Hagi. Ramane de vazut daca tranzactia se va perfecta, mai ales acum, cand relatiile Steaua – Poli Timisoara (sau, mai bine zis, Gigi Becali – Marian Iancu) s-au tensionat, ca urmare a semnarii contractului de sponsorizare al celor din Ghencea cu RAFO.

„Nu se poate sa ratam din nou”

Toata lumea se viseaza in grupele Ligii Campionilor. Dinamo e ca si campioana – si Cristi Borcea spune ca „antrenamentele” de pana acum nu se poate sa nu ii duca in grupe pe „caini”, investitiile de la Timisoara fac din Poli o echipa care nu putea sa se gandeasca la altceva decat la grupele Ligii, proaspetele transferuri de la Rapid il fac pe George Copos sa viseze la prajiturile din grupele Ligii, lotul Stelei il „aprinde” pe Gigi Becali, care e si el, logic, sigur pe grupele Ligii…
Un pic mai rezervat este golgheterul Stelei din tur, Nicolae Dica, acesta fiind si el sigur ca va ajunge in grupe, dar punand un „daca” inainte, pe care ceilalti par sa-l fi uitat. „Daca iesim campioni, la toamna intram in Liga Campionilor. Am avut o sansa anul asta si am scapat-o printre degete. La valoarea pe care o are lotul nostru si la experienta pe care am acumulat-o, nu se poate sa ratam din nou”, spune Dica, intr-un interviu acordat realizatorilor site-ului oficial al clubului Steaua din cantonamentul de la Montecatini Terme.
Nicolae Dica vorbeste si de lupta pentru titlu si achizitiile contracandidatelor. „In mod cert, astfel, campionatul va fi mai palpitant, dar si lupta pentru titlu mai grea. Asta e, de fapt, una dintre conditiile ca un campionat sa fie mai tare: sa fie cateva echipe, patru-cinci, care sa lupte pentru suprematie. Numai asa putem da si noi echipe de club de valoare europeana, daca vom avea un campionat mai valoros. Daca Poli si Rapid s-au intarit in aceasta iarna, returul se va juca la alta intensitate. Sa nu uitam CFR-ul si Nationalul, care, si ele, se tin bine acolo, in fata”.
Ca de obicei, in aceasta iarna, cuvantul de ordine in Ghencea este… Herenveen si dubla mansa cu formatia olandeza din Cupa UEFA. „Vom avea doua meciuri foarte grele, dar Steaua are valoare in acest moment. Am dovedit-o si anul trecut, in Cupa UEFA. Daca prindem o zi buna, putem bate aproape pe oricine. Eu sunt convins ca ne calificam, trebuie doar sa atingem varful de forma in pregatire la ora partidei si sa tratam meciul cum se cuvine”.
Cateva declaratii interesante si deloc „riscante” ale atacantului stelist, de la care multi dintre cei care se vad deja campioni ar avea de invatat. Nu de alta, dar in vara se decerneaza o singura coronita de campion, iar pretendentii sunt mult mai multi.

Cele mai citite

Șumudică avertizează: „Retrogradarea nu e exclusă!” după eșecul Rapidului cu FC Botoșani

Rapid București a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui FC Botoșani, cu scorul de 0-2, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii....

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Măsurile de siguranță în cabinetele stomatologice: la ce să fii atent ca pacient?

Sănătatea orală este esențială pentru o viață sănătoasă, iar vizitele regulate la dentist joacă un rol important în menținerea ei. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă