14.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMiliardarul Alin Simota, cercetat penal din cauza datoriilor FC "Jiul" Petrosani

Miliardarul Alin Simota, cercetat penal din cauza datoriilor FC „Jiul” Petrosani

Miliardarul hunedorean Alin Simota, patronul echipei de fotbal „Jiul” Petrosani, este cercetat penal de politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de stopaj la sursa, dupa ce conducerea clubului nu a achitat la bugetul de stat impozitul pe veniturile din salarii si contributiile sociale aferente. Juristii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara au depus o plangere penala pe numele omului de afaceri, dupa ce toate tentativele de recuperare a sumelor datorate bugetului consolidat al statului au esuat.
Purtatorul de cuvant al DGFP, Mihaela Boldor, a declarat ca Alin Simota a intrat in atentia institutiei dupa ce a cerut, fara succes, in instanta declararea procedurii de reorganizare judiciara si faliment la FC „Jiul” Petrosani, din cauza datoriilor acumulate de echipa, care au ajuns la aproape 20 de miliarde lei vechi. Plangerea penala impotriva omului de afaceri a fost motivata prin faptul ca administratorii echipei nu au achitat nici macar impozitul pe venituri din salarii si contributiile sociale aferente, ceea ce reprezinta stopaj la sursa, fiind vorba de infractiune.
Reprezentantii DGFP sustin ca tragerea la raspundere penala a conducatorilor clubului de fotbal vine ca urmare a faptului ca „nu se pot plati datoriile debitoarei prin valorificarea activelor acesteia datorita naturii lor”.
Asociatia Club Sportiv „Jiul” Petrosani, infiintata anul trecut, are patru membri fondatori, respectiv „Atomis International Prod”, „Grup 95” SA, SC „General Trust” Petrosani si Alin Simota.
Omul de afaceri dn Valea Jiului nu stia, ieri, nimic despre faptul ca ar fi cercetat penal pentru datoriile pe care echipa „Jiul” le are la bugetul de stat. „Nu sunt patronul clubului, nu stiu de o astfel de plangere penala. Clubul este o organizatie non-profit, are membri fondatori, care se supun legilor in vigoare”, a spus Alin Simota.

Cele mai citite

Atac ucrainean asupra unei platforme rusești de lângă Insula Șerpilor

Forțele speciale ucrainene au lansat un atac asupra platformei petroliere Petro Godovaneț din Marea Neagră, o locație pe care Kievul încearcă să o recâștige...

CFR Cluj, aproape de un transfer important! Un internațional român e gata să semneze cu echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj este foarte aproape de a-l aduce în echipă pe Alex Dobre, un atacant de 26 de ani care a jucat în trecut...

România, Grecia și Bulgaria cer suprataxarea celor mai ieftini producători și traderi din energie

Ministrul Energiei a declarat că nu este nici drept, nici normal ca Europa de Est să plătească pentru energie, prețuri mult mai mari decât...
Ultima oră
Pe aceeași temă