24.1 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialMembru al FR de Tenis - o noua sursa de avantaje pentru...

Membru al FR de Tenis – o noua sursa de avantaje pentru saracii oameni bogati

O simpla navigare pe internet si accesare a site-ului oficial al Federatiei Romane de Tenis te lasa fara cuvinte dupa ce citesti lista membrilor acestui for. Cu supoare constati ca in afara de Ion Tiriac si Ilie Nastase, doua nume emblematice ale acestei discipline, fost, respectiv actual presedinte al FRT, si Dumitru Haradau, unul dintre cei cinci vicepresedinti ai federatiei, nu se regaseste nici o alta fosta glorie sau actuala vedeta a tenisului romanesc. In schimb, figureaza membrii familiilor celor trei, adica neveste, inclusiv copii, chiar daca au numai cativa anisori, ca Alessia Nastase de pilda, „clanul” Mircea Geoana, cu sotie si cele doua vlastare, si alte ilustre necunoscute familii si persoane particulare, cu totul 24 de indivizi. Ce atata inghesuiala de oameni care n-au nici o treaba cu tenisul pe lista membrilor federatiei de specialitate? Cel mai probabil, micile „ciupeli” de avantaje, mascate de scopul nobil de ajutorare a Federatiei Romane de Tenis. Ce daca te numeri printre cei mai bogati oameni ai Romaniei? O reducere de cateva centime ici si colo strica? Alexe Bardan, un alt vicepresedinte, care insa, surprinzator, nu figureaza pe lista membrilor FRT, ne-a „luminat” vizavi de ceea ce presupune aceasta calitate. „Membrii trebuie sa plateasca o taxa anuala de 500.000 lei. Evident, fiecare dintre acestia va beneficia de anumite avantaje. De pilda, vrem sa vorbim la Adidas, Nike sau alte firme de echipament care sa acorde anumite facilitati membrilor federatiei, cum ar fi 3, 4, 5 la suta reducere la achizitionarea unor articole sportive. De asemenea, incercam sa discutam cu societatile de asigurari sa faca reduceri la asigurarea pentru masina, de pilda, pentru membrii FRT”, a spus Bardan. Alte avantaje ar fi si o reducere sau chiar gratuitate, asta probabil ca in functie de „vechime”, la biletele pentru meciurile de Cupa Davis ale Romaniei sau Open Romania, sau alte turnee de tenis, sau la asigurarile de sanatate.

Modelul francez, sursa de inspiratie

Ideea a fost preluata de la francezi, care au o federatie de specialitate cu sute de mii de membri. Florin Segarceanu, vicepresedinte al FRT si antrenor al echipei masculine de Cupa Davis a Romaniei, a aflat abia ieri de existenta listei. „Probabil ca actiunea este noua (n.r. – lista a fost afisata de saptamani bune), iar eu abia am venit in tara si nu stiam de existenta acesteia. Aveam cunostinta ca se vizeaza atragerea a cat mai multor cotizanti pentru a aduce fonduri federatiei noastre dupa modelul francez, dar n-am stiut ca deja a fost demarata actiunea”, a precizat Florin Segarceanu.
Poate ca, daca ar fi fost vorba de o cotizatie mai mare, am fi crezut in intentiile umanitare ale celor care s-au grabit sa se treaca pe listele membrilor Federatiei Romane de Tenis. Cum avantajele se anunta mult mai mari decat „investitia”, ne indoim de „puritatea” gestului celor care figureaza in capul listei.

Cele mai citite

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

România, pe primul loc în Europa la internet și conectivitate

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește conectivitatea și...

Regula hențului în careu, schimbată din nou de UEFA!

Regula hențului în suprafața de pedeapsă a fost modificată din nou de UEFA și a stabilit noi criterii pentru acordarea penalty-ului. UEFA a decis să...
Ultima oră
Pe aceeași temă