17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimaria pune cruce pe dealul de langa combinatul "Sometra"

Primaria pune cruce pe dealul de langa combinatul „Sometra”

COPSA MICA. Primaria orasului sibian Copsa Mica intentioneaza, in perioada urmatoare, sa caute fonduri pentru a finanta constructia si amplasarea unui monument gigantic pe dealul cel mai inalt aflat in vecinatatea combinatului „Sometra” SA.
Constructia ar urma sa fie o cruce de 30 de metri inaltime, cu brate de 18 metri lungime, confectionata din aluminiu si prevazuta cu panouri solare pentru productia de energie electrica, astfel incat intregul complex sa poata fi iluminat pe timp de noapte dintr-o sursa proprie.
Primarul orasului, Tudor Mihalache, vrea apoi ca intreaga comunitate locala sa participe la amenajarea monumentului de pe dealul „Tarnavioara” astel incat acesta sa devina un simbol local acceptat si pretuit de intrega comunitate. In plus, odata construita si amplasata, crucea ar deveni si un simbol al unitatii localnicilor in fata tuturor greutatilor pe care cei 70 de ani de poluare intensa („Sometra” SA a fost inaugurata in anul 1936).
Dealul „Tarnavioara” este el insusi un simbol a ceea ce inseamna viata in orasul Copsa Mica, pentru ca, situat in partea dreapta a raului Tarnava Mare, a fost permanent expus poluarii, imaginea fiind redusa la aceea a unei gramezi golase de pamant, pe care cu greu mai inverzeste ceva vegetatie. Primarul orasului a spus ca administratia locala se afla in faza in care cauta proiectanti care sa lucreze voluntar la realizarea proiectului.
Crucea gigantica ar putea fi construita modular, din bucati de aluminiu pe care primarul si membrii Consiliului Local ar urma sa le duca in spate, pe deal, pana la locul de amplasare, intr-un efort comun ce ar simboliza, la randul sau, devotamentul acestor oameni fata de localnicii care i-au votat. Intregul proiect este evaluat la circa 1,5 miliarde lei si daca banii vor fi stransi, administratia locala este decisa sa il puna in aplicare.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă