12.6 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialRFI i-a adus la aceeasi masa pe politicienii clujeni

RFI i-a adus la aceeasi masa pe politicienii clujeni

RFI Romania i-a adus la aceeasi masa pe fostul si pe actualul primar din Cluj-Napoca, Emil Boc, care este presedintele PD, si secretarul general al PRM, Gheorghe Funar. Pentru prima data de la alegerile locale, politicieni din toate partidele au discutat despre problemele orasului.
La Forumul Informatiei, care a avut loc la sediul TVR Cluj, au participat senatorul PSD Vasile Dancu, presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara (PNL), deputatii Horia Uioreanu (PNL), Petru Calian (PC), Mircia Giurgiu (PNTCD) si Levente Mate (UDMR), precum si senatorul UDMR Peter Eckstein-Kovacs. La dezbatere au asistat, de asemenea, si consilieri locali si judeteni de la toate partidele.
Politicienii au convenit ca exista un nou model de politica, in care reprezentantii partidelor pot sa coopereze pe baza unor proiecte concrete, sustine primarul PD Emil Boc. Asa ar fi realizarea centurilor de ocolire a orasului, construirea parcarilor sau ridicarea unor noi locuinte sociale. In opinia edilului, orasul are cel mai performant Consiliu Local de dupa Revolutie.
In calitate de initiator al Legii 544 privind liberul acces la informatiile publice, Dancu a remarcat faptul ca uneori clujenilor li se prezinta proiecte, dar autoritatile locale nu le co-munica faptul ca acestea vor fi realizate cu ajutorul creditelor.
Primarul Boc a replicat insa, si a spus ca fara credite nu exista dezvoltare.
Si senatorul PRM Gheorghe Fu-nar a declarat ca se bucura ca unele dintre proiectele initiate in timpul mandatului sau sunt continuate de Emil Boc. Asa ar fi asfaltarea celor 288 de strazi, cumpararea de autobuze si de troleibuze noi si construirea de parcari.
Forumul Informatiei de la Cluj a fost organizat de RFI, in parteneriat cu TVR Cluj si cu ziarul „Romania libera” – Editia de Transilvania-Banat. Un alt partener a fost site-ul comunicatedepresa.ro.

Cele mai citite

Sabrina Ionescu câștigă primul titlul al carierei! New York Libery e campioana Americii

New York Liberty, echipa la care evoluează Sabrina Ionescu, a câștigat primul titlu din istoria sa în WNBA, impunându-se cu 3-2 în finala împotriva...

Șoc în handbal! Cel mai de succes club din ultimii ani a intrat în faliment

Cel mai titrat club de handbal feminin din ultimii ani, Vipers Kristiansand, a anunțat oficial falimentul, după ce nu a reușit să găsească investitori...

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă