25.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialFals in Consiliul Local Petrosani pentru 10.000 mp de teren

Fals in Consiliul Local Petrosani pentru 10.000 mp de teren

Un om de afaceri din Petrosani este acuzat ca s-a folosit de un fals pentru a solicita nu mai putin de 10.000 mp de teren in Parang, majoritatea impadurit, exact langa amplasamentul unde are deja construita o cabana. Terenul initial pe care se afla casa de vacanta, de 250 mp, apartine unui revolutionar si tot in numele acestuia s-a facut cererea de atribuire, dar revolutionarul a negat vehement ca ar fi facut o astfel de cerere.

Dosarul a ajuns pe masa Autoritatii Judetene de Ordine Publica Hunedoara, condusa de generalul Ioan Pitulescu, care a anuntat ca va formula plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara.

„Nu am imputernicit pe nimeni”

Scandalul a inceput o data cu depunerea la Consiliul Local a unei cereri de atribuire a suprafetei de 10.000 mp in Statiunea Parang, de catre un avocat din Petrosani, in numele revolutionarului Ovidiu Bejenaru, acelasi care a cedat suprafata de 250 mp catre omul de afaceri Mihai Viorel Bonea. Cererea a fost redactata in baza Legii nr. 341/2004 – Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989. Solicitatea a fost sustinuta chiar de primarul Carol Schreter, care a intocmit rapid un proiect de hotarare si o nota de fundamentare, pentru 500 mp din domeniul public, in care explica si de ce Ovidiu Bejenaru trebuie sa primesca acest teren. Numai ca acelasi Ovidiu Bejenaru i-a anuntat in scris pe edili ca nu doreste nici un teren si ca nu a facut absolut nici o cerere in acest sens. „Cererea depusa de avocatul Sergiu Grigorescu in numele meu, in care solicita atribuirea de 10.000 mp este un fals, deoarece eu nu am imputernicit nici o persoana sa ma reprezinte”, se arata in declaratia lui Bejenaru.

Cu opt ani in urma

Foarte repede s-a ajuns si la adevaratul doritor al terenului din Parang, adica Mihai Viorel Bonea, in conditiile in care avocatul in cauza a precizat ca: „Cererea nu este un fals. In urma cu 8 ani am fost imputernicit de Bejenaru sa-l reprezint in aceasta cauza si de atunci pana in prezent nu a venit niciodata sa-mi spuna sa nu mai fac cerere pentru teren. Paradoxal este faptul ca, desi inca nu are terenul, Bonea si l-a vandut, deja, tot lui, contractul fiind depus la Primaria Petrosani. Contractul de vanzare-cumparare este intocmit pe o suprafata de 12.000 mp de teren in Parang, majoritatea impadurit, care se afla undeva in spatele cabanei lui Bonea.

S-a cerut ancheta

Dupa ce au ajuns la concluzia ca cererea s-ar baza pe un fals, consilierii locali au cerut interventia organelor de ancheta, iar actele au ajuns la gen. Ioan Pitulescu, fostul sef al Politiei Romane, acum consilier judetean de Hunedoara si presedinte al Autoritatii Judetene de Ordine Publica Hunedoara. „Noi primim astfel de sesizari, le analizam si, in functie de rezultat, decidem daca le trimitem sau nu mai departe. In acest caz voi sesiza Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara”, a declarat gen. Pitulescu.

Cele mai citite

15 persoane au fost puse sub acuzare într-un dosar de evaziune fiscală

15 persoane au fost puse sub acuzare de procurorii şi poliţiştii bucureşteni într-un dosar de evaziune fiscală, în formă agravată şi continuată. În acest...

Optimizarea planului de transport lichide alimentare în cisterne: recomandări de la profesioniști

Optimizarea transportului de lichide alimentare în cisterne reprezintă o condiție de bază pentru eficiența operațională, siguranța alimentelor și minimizarea costurilor. Iată câteva recomandări de...

România e gata să limiteze importurile de ouă și carne de păsare din Ucraina

România e pregătită să limiteze importurile de ouă și carne de pasăre din Ucraina, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Florin Barbu susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă