27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialMarian Oprea a obtinut bronzul la triplusalt

Marian Oprea a obtinut bronzul la triplusalt

In penultima zi a Campionatelor Europene de atletism care s-au desfasurat saptamana
trecuta la Goteborg, Marian Oprea a reusit sa aduca a doua medalie pentru delegatia Romaniei. Reprezentantul nostru a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului in proba masculina de triplusalt cu o saritura care a masurat 17,18 m. Rezultatul este cu atat mai semnificativ cu cat concursul s-a desfasurat in conditii meteo nefavorabile, frig si ploaie, care au incomodat vizibil toti concurentii.
De altfel Marian Oprea si-a intrat mai greu „in mana”. El a inceput cu sarituri mai modeste si abia la penultima incercare a reusit performanta cu care a urcat pe podium. Imediat dupa concurs Marian Oprea a recunoscut ca s-a resimtit dupa accidentarea suferita in urma cu cateva luni: „Mi s-a parut un concurs normal, doar ca am resimtit mai mult decat credeam cele doua luni de pauza de dupa accidentare. In aceste conditii, cred ca a fost o revenire buna. Eu m-am incalzit mai greu, iar frigul nu mi-a priit deloc”. Cat despre principalul sau adversar, suedezul Christian Olsson, care cu 17,67 m, din a doua incercare, a cucerit titlul continental, Marian Oprea a comentat: „Olsson a fost in mare avantaj, fiind purtat de public chiar si la incercarile depasite (n.r. – suedezul a avut doar doua tentative valabile)”. Medalia de argint i-a revenit britanicului Nathan Douglas, cu 17,21 m.

Alina Tecuta, a 17-a la maraton dupa 25 km in frunte
Proba feminina de maraton, influentata evident de ploaie si de traseul cu multe portiuni de macadam, alunecoase, s-a incheiat cu o mare surpriza. Victoria i-a revenit nemtoaicei Ulrike Maisch, creditata cu al 10-lea timp al plutonului, care a avut un finis impresionant si a realizat cea mai buna performanta a carierei sale. Alina Tecuta Gherasim, care s-a aflat in frunte pana la kilometrul 25, a incheiat cei 42,195 km ai cursei pe locul 17, la peste 7 minute in urma invingatoarei.
Remarcabila a fost insa calificarea in finala probei masculine de 4×400 m a stafetei Romaniei, alcatuita din Vasile Dobos, Florin Suciu, Catalin Campeanu si Ioan Vieru. In prima semifinala, atletii nostri s-au clasat pe locul trei, cu timpul 3:04.23, care reprezinta un nou record national. Romanii, debutanti la Europene in aceasta proba, au evoluat aseara in ultimul act al concursului care a incheiat si editia CE de la Goteborg, clasandu-se pe pozitia a 6-a. Tot ieri, Corina Dumbravean a trecut a 6-a linia de sosire la 1500 m, iar Adina Anton a fost a 5-a la saritura in lungime.

Atac fara precedent al spaniolilor asupra atletilor rusi
Jose Maria Odriozola, presedintele federatiei spaniole de atletism, prezent la Goteborg cu prilejul Europenelor de atletism, a lansat un atac fara precedent la adresa sportivilor unei alte federatii, declarand ca are suspiciuni ca Rusia foloseste metode prohibite. Mai mult, el a dat asigurari ca detine date care ii vor permite sa fundamenteze aceste suspiciuni privind metodele cu care Rusia isi mareste randamentul atletilor sai. „Rusia castiga mai mult de jumatate din medaliile de aici din competitia feminina. Atleta care a castigat la 10.000 m si-a imbunatatit precedenta performanta cu un minut! Detin date pe care le voi prezenta la viitorul Consiliu Director al IAAF, la Beijing (22-23 august), privind nivelul hematocritului si al hemoglobinei, care vor atrage atentia”, si-a continuat spaniolul acuzele.

Cele mai citite

Veste excelentă pentru Drăgușin! Românul va fi titular în Europa League

Radu Drăgușin a fost anunțat titular în partida dintre Tottenham și Qarabag, în meciul de debut din Europa League. În debutul său în Europa League,...

Scandal de nepotism la un colegiu din București. ANI a sesizat parchetul

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul după ce a descoperit că Vasilica Felicia Stroe, director al Colegiului Tehnologic "Viaceslav Harnaj" din București,...

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă