22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialNu vrem bani, nu vrem valuta, vrem Olteanu sa ne-ajuta

Nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem Olteanu sa ne-ajuta

Lupta impotriva migratiei politice este un slogan minunat cu care Alianta „D.A.” si-a inceput cariera politica si in Bistrita-Nasaud, numai ca atat a ramas. Cei mai inversunati s-au dovedit a fi democratii care au stiut ca refrenul place mult opiniei publice si l-au trambitat cam peste tot pe unde le-au ajuns pasii.
Numai ca faptele s-au dovedit a fi de alta natura. Spre sfarsitul anului trecut, o lista cu bani veniti de la Guvern, liberal ce-i drept, a rasplatit fidelitatea primarilor democrati si a aruncat momeala in curtea celor care parasisera partidul odata cu Gheorghe Marinescu (PSD), presedintele Consiliului Judetean. Edilii, inteligenti de felul lor, au inteles mesajul codificat trimis de la curtea lui Ioan Oltean si au intrebat discret daca s-ar putea intoarce la oile ratacite.
Surse demne de toata increderea sustin ca primarilor curiosi li s-a spus sa treaca o vreme prin „independenta” si apoi sa vina, cu doctrina in mana, invatata pe de rost, dovada clara ca si-au descoperit vocatia de stanga-dreapta sau dreapta-stanga. Umbla vorba printre edili ca nu e greu de aflat cine s-a pus deja pe invatatul statutului PD in timpul liber. E de ajuns sa privesti lista cu banii dati pe sest in decembrie ca sa anticipezi, fara sa fii Mama Omida, cate primarii va avea, in 2008, organizatia democratilor condusa de Ioan Oltean, cunoscut in lumea politica judeteana drept cel mai abil administrator de imperii politice.
Efortul deputatului PD, care a reusit performanta sa aiba cea mai consistenta avere, desi singura lui sursa de venit e politica, nu este lipsit de sens. Cu cat mai multi primari, cu atat mai multe voturi in teritoriu si mai multa putere la Centru. Dupa ce parlamentarul va binevoi sa-si completeze declaratia de avere, daca nu cumva s-o fi razgandit dupa scandalul „Matusa Tamara”, va intelege toata lumea cat de profitabil e sa faci politica.
Nu numai PD se ocupa de racolari nedeclarate. Nici PNL nu prea sta cu mainile-n san. Suparati pe democratii care i-au lasat pe primarii lor fara nici un leu de sarbatori, liberalii au tras si ei niste sfori si, spun gurile rele, nu fara folos. Asa ca, dupa ce se vor vedea cu alocari bugetare in conturi, liderii partidului cu sageata vor incepe si ei sa atraga curiosii.
Avantaj primarii PSD care pot lua de peste tot fara sa semneze adeziunea.
Mai circula un zvon prin lumea politica a judetului Bistrita-Nasaud si anume ca, suparat pe Ioan Oltean, co-presedintele liberal Sabin Iliesi, consilier judetean si presedinte al comisiei Buget-Finante din cadrul CJ, ar putea sa-i arate la alcatuirea bugetului pe 2006 ca are painea si cutitul in mana.
In timp ce democratii au la dispozitie doar maini pe care sa le ridice in timpul votului, liberalii s-ar putea alia cu PSD, doar asa din razbunare, si ar putea vota un buget care sa puna la colt primariile controlate de Partidul Democrat.
Despre pisica neagra aratata dintr-o curte in alta se vorbeste mai nou ca ar fi ultimul joc politic preferat si asta numai din cauza interzicerii migratiei politice, bat-o vina!

Cele mai citite

Szczesny dezvăluie salariul de la Barcelona! „Câștig mai puțin decât voi toți”

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei, a dezvăluit că salariul său pentru perioada petrecută la club este semnificativ mai mic decât cel obișnuit pentru...

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

Generația Z întâmpină dificultăți de adaptare la locul de muncă, relevă un studiu recent

Un studiu realizat de platforma Intelligent.com în luna august indică faptul că tinerii din generația Z, în special cei care sunt fie prea introvertiți,...
Ultima oră
Pe aceeași temă