18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSportMischie Ð sacrificat de Nastase... pentru mosteniri de la matusi

Mischie Ð sacrificat de Nastase… pentru mosteniri de la matusi

Daca Nicolae Mischie ar mai fi in PSD si ar mai avea puterea de „baron” pe care n-o mai are, cu siguranta s-ar oferi sa fie el cel care-i da lovitura finala lui Adrian Nastase. Pentru ca, in urma cu doi ani, Nastase a ordonat ca Mischie sa fie dat afara din partid exact din cauza mostenirilor de la matusi. Ale lui Mischie erau trei. Una ii lasase mostenire casa in care locuia deja baronul de Gorj, iar celelalte doua, un conac boieresc. Casa in care locuieste Mischie este de fapt un palat pe care el, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, l-a introdus pe harta turistica a municipiului Targu Jiu.
La fel ca nepotul Nastase, nepotul Mischie a explicat la vremea respectiva ca gestul matusilor a fost generat de faptul ca el este „un nepot bun”. Si matusile lui Mischie, la fel ca ale lui Nastase, erau bogate nevoie mare Ð dar nu din afaceri imobiliare sau speculatii la bursa, ci din familie. „Baronul” Mischie avea nevoie de sange albastru pentru a-si intari „baronia” si pentru a capata respectul partidului, asa ca si-a descoperit matusi din familie boiereasca, Dorela si Puica (inaintasele Tamarei Cernasov), fiicele unui boier din Stroiesti-Gorj. Care si ele au spus despre Nicolae ca este „un om deosebit” si de aceea i-au lasat conacul cu tot cu o lada de zestre in care sunt pastrate costume populare foarte vechi.
Scandalul generat atunci in presa, la fel ca in cazul lui Adrian Nastase, a dus la nemultumirea sefilor de la centru, care l-au invinuit pe baronul de Gorj pentru toata imaginea negativa a guvernarii PSD. La ultima „baroniada” la care a participat seful PSD Gorj, chiar Adrian Nastase, in calitatea sa de presedinte al partidului, a fost cel care a cerut eliminarea lui Mischie din randurile formatiunii. „Povesti din astea cu matusi care lasa mosteniri conace si palate fac mult rau partidului si nu ne putem permite sa nu luam o decizie”, a spus Nastase la vremea respectiva, ordonandu-i lui Octav Cozmanca sa-l convinga pe Mischie sa-si dea demisia din PSD de bunavoie. In aprilie 2004, Mischie si-a dat demisia, spunand ca este „temporara”. Victor Ponta anuntase atunci ca dupa alegerile locale Mischie va reveni in PSD, dar este necesara trecerea sa temporara pe linie moarta pentru a nu afecta campania electorala.
Iata, dupa nici doi ani, atotputernicul Nastase s-a vazut si el mostenitor al matusilor milionare, dar, la fel ca Mischie pe vremuri, este si el amenintat de seful sau de partid, Mircea Geoana, cu suspendarea din functii sau chiar din PSD. Daca tot a imprumutat modelul inaugurat de baronul de Gorj pentru a-si justifica palatele crescute in curte prin asa-zise mosteniri providentiale, Nastase ar putea sa-i calce pe urme si in ceea ce priveste suspendarea sau autosuspendarea ori, dupa caz, demisia „temporara”, pentru ca, la fel ca matusile lui Mischie in 2004, matusile lui Nastase in 2006 lovesc greu in procentele PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă