21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimarul municipiului Petrosani, acuzat de afaceri clientelare

Primarul municipiului Petrosani, acuzat de afaceri clientelare

Primarul PD al municipiului Petrosani (judetul Hunedoara), Carol Schreter, este acuzat de afaceri clientelare cu bani din bugetul local, prin incredintarea unor lucrari de miliarde de lei catre apropiati de-ai sai. Presedintele organizatiei din municipiu a PSD, Haralambie Vochitoiu, a dezvaluit, ieri, ceea ce el a numit „lantul afacerilor” in „caracatita Schreter”. Social-democratul sustine ca exista informatii concrete conform carora cabana si lacul din zona de agrement Bradet urmeaza sa fie concesionate unui „vechi colaborator de-al primarului, din anii '91 Ð '92, Gabriel Bobarca”, banii pentru achizitionarea bunurilor fiind asigurati de reprezentantii Primariei, prin incredintarea unor contracte generoase.
Liderul PSD a vorbit, in principal, despre lucrarile de amenajare a Parcului central, care – a spus acesta – s-au marginit la punerea unor pavele si plantarea unor garduri vii, pentru care s-au alocat, insa, 2 miliarde lei vechi. „Cu acesti bani, veti vedea, o sa achizitioneze Cabana Bradet. Din cauza afacerilor clientelare, Primaria a platit pana acum 1,2 miliarde lei dupa ce a pierdut un proces cu o societate care castigase licitatia pentru concesionarea parcarilor din oras, dar alesii locali au "uitat" ani in sir sa semneze actele prin care locurile erau atribuite firmei in cauza”, a spus Vochitoiu.

Ajutoare sociale „evaporate”

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, sunt o multime de exemple referitoare la modul in care municipalitatea a risipit banii publici. „Miliardele furate din ajutoarele sociale pe care acum le ancheteaza politia, sau cele peste 3,2 milioane de lei, reprezentand redevente din Parang, care nu s-au incasat la bugetul local prin grija administratiei publice”, a adaugat liderul politic.
O parte a neregulilor au fost deja constatate de catre Curtea de Conturi Hunedoara, care a efectuat o verificare la Primaria Petrosani, in urma careia mai multe persoane cu functii au fost trase la raspundere. „Va veni o zi cand si la noi, ca si in cazul primarului PD de la Ramnicu Valcea, vor ajunge la bara toti cei care s-au infruptat din banii publici”, a mai spus presedintele organizatiei municipale a PSD.
Primarul Carol Schreter a negat, insa, toate acuzatiile aduse de catre liderul partidului de Opozitie. Edilul a afirmat si ca toate lucrarile au fost incredintate prin licitatii. „Toate lucrarile administratiei publice au fost atribuite prin licitatii publice, lucru ce poate fi oricand verificat „, a adaugat Schreter.

Cele mai citite

Atac ucrainean asupra unei platforme rusești de lângă Insula Șerpilor

Forțele speciale ucrainene au lansat un atac asupra platformei petroliere Petro Godovaneț din Marea Neagră, o locație pe care Kievul încearcă să o recâștige...

Generația de Suflet vs Generația lui Rădoi

Cu cinci ani în urmă ca așa-numita  „Generație de Suflet” să ne scoată în stradă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European,...

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...
Ultima oră
Pe aceeași temă