14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialJumatate din elevii suceveni inscrisi la bac sunt corigenti

Jumatate din elevii suceveni inscrisi la bac sunt corigenti

O statistica intocmita la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Suceava (ISJ) indica faptul ca aproape jumatate dintre elevii suceveni care s-au inscris la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat sunt corigenti si trebuie mai intai sa treaca testele pentru incheierea mediilor la anii de liceu. 446 de elevi din judetul Suceava si-au depus dosarele pentru a sustine cea de-a doua sesiune a bacalaureatului din acest an, iar 215 dintre acestia au de dat una sau mai multe examene restante pentru a putea intra in examen.
Corigentele au fost programate sa se dea in perioada 15-18 august, cu o saptamana inainte de bacalaureatul care va incepe pe 22 august. Astfel, validarea definitiva a dosarelor candidatilor de la bacalaureat se va face pe 19 august si dreptul de a participa la concurs il vor avea doar elevii care si-au clarificat situatia scolara si au promovat anul. Elevii vor da examen la sase materii, cu sapte probe, primele doua testari orale fiind eliminatorii.
Candidatii care nu au promovat bacalaureatul in sesiunea anterioara vor sustine examene doar la probele pe care le-au picat deoarece le vor fi recunoscute toate probele promovate pana la eliminarea din concurs.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă