24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024

Breviar

Sac cu bani, furat dintr-o masina de difuzare a presei

SIBIU. Un sac cu bani in care se gaseau 67 de milioane de lei vechi a fost furat, marti, dintr-o masina a unei societati de difuzare a presei in momentul in care soferul masinii a parasit autovehiculul pentru a lasa un pachet cu ziare la sediul unui abonat. In jurul orelor 8.00 dimineata, Florin S., soferul autoutilitarei Fiat folosita pentru distributia de presa, a reclamat furtul la Politia Municipiului Sibiu, dar pentru ca nu au existat martori, pana la aceasta ora oamenii legii care ancheteaza cazul nu au nici un suspect. Pentru ca masina nu prezinta urme de fortare a portierelor, cea mai plauzibila varianta este aceea ca un trecator a observat sacul cu bani in autovehicul, a deschis portiera, l-a inhatat, dupa care a disparut rapid.

Elev batut in curtea scolii

CUGIR. Un elev din Cugir (judetul Alba) a fost batut chiar in curtea colegiului la care invata, de catre un barbat de 28 de ani. In ciuda faptului ca unitatea de invatamant respectiva dispune de personal de paza, Ilie A. a reusit sa intre in incinta scolii, unde, in timpul unei pauze, l-a lovit cu pumnul pe Gheorghe C. Agresorul le-a spus politistilor care au anchetat cazul ca a dorit sa-i dea o lectie elevului, care ar fi imbrancit-o pe concubina sa, in urma cu cateva zile.
Acesta nu este singurul incident violent petrecut in scolile din Alba in ultimul timp. Cu patru luni in urma, un elev al Colegiului Economic din Alba Iulia a fost batut chiar in curtea unitatii de invatamant de alti tineri, care vroiau sa ii ia din mana o prajitura. Tot atunci a fost agresata si femeia de serviciu care sarise in apararea elevului.

Presedintele organizatiei PNL respinge fuziunea cu PD

BISTRITA-NASAUD. Presedintele PNL Bistrita-Nasaud, consilierul judetean Sabin Iliesi, nu este de acord cu anuntata fuziune a partidului din care face parte cu PD. „Alianta "D.A." este o casatorie din interes si nu una din iubire. Interesul nostru este sa guvernam cat mai bine, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie neaparat sa ne iubim. In opinia mea strict personala, fiindca nu am discutat problema in cadrul partidului, nu ar trebui sa fuzionam cu democratii”, a declarat Iliesi. Liderul liberal a spus, insa, ca in cazul in care fuziunea cu PD va fi decisa la nivelul conducerii centrale a celor doua partide, se va supune majoritatii. „Acest proces trebuie sa porneasca de la baza la varf. Daca va fi nevoie, vom consulta si noi structurile noastre din teritoriu. Nu vreau sa ma pronunt in legatura cu ceea ce vor spune colegii mei, insa cred ca PNL este un partid istoric care merita sa-si pastreze identitatea”, a adaugat Iliesi.

Rectorul UBB, in conflict cu ministrul Hardau pentru al 13-lea salariu

CLUJ-NAPOCA. Plata salariilor profesorilor universitari este din nou un motiv de disputa in lumea academica clujeana. Conducerea celei mai bogate institutii de invatamant superior din Romania, Universitatea „Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, il acuza pe ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, profesor la Universitatea Tehnica din oras, de faptul ca nu a asigurat suficiente fonduri pentru plata salariilor profesorilor. „Rectoratul UBB protesteaza impotriva acestor practici si solicita alocarea finantarii celui de-al 13-lea salariu, revenirea la legalitate, in conditiile in care personalul didactic a desfasurat o activitate de calitate pe parcursul intregului an 2005”, se arata intr-o declaratie trimisa de conducerea institutiei de invatamant.
Potrivit unor informatii neverificate, salariul unui profesor de la UBB depaseste 1.000 de euro.

Familie ramasa fara casa in plina iarna

HOREA. Noua persoane au ramas fara casa in plina iarna dupa ce un incendiu le-a mistuit toata agoniseala de-o viata. Flacarile s-au extins cu repeziciune la locuinta formata din patru camere si o bucatarie de vara apartinand lui Constantin T. (de 65 de ani) din comuna Horea (situata in Muntii Apuseni).
Imobilul, construit din lemn, a ars in intregime. Proprietarul locuintei le-a spus politistilor sositi la fata locului ca banuieste ca flacarile au izbucnit de la hornul improvizat si neizolat corespunzator.
Valoarea pagubelor este estimata la aproximativ 300 milioane de lei vechi.

Cele mai citite

CE contestฤƒ la Curtea de Justiลฃie a Uniunii Europene (CJUE) legea suveranitฤƒลฃii din Ungaria

Comisia Europeanฤƒ a anunลฃat joi cฤƒ dฤƒ รฎn judecatฤƒ Ungaria la Curtea de Justiลฃie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a contesta legea de protejare...

Creศ™terea salariului minim brut ศ™i mฤƒsurile guvernamentale au dus la cea mai micฤƒ pondere de contracte pe salariul minim din ultimii cinci ani

Contractele pe salariul minim, cu 41% mai puศ›ine datoritฤƒ mฤƒsurilor Guvernului Ciolacu Mฤƒsurile Guvernului Ciolacu de creศ™tere a veniturilor ศ™i รฎmbunฤƒtฤƒศ›ire a nivelului de trai...

Klaus Iohannis va pleda pentru educaศ›ia รฎn limba francezฤƒ la cea de-a XIX-a Conferinศ›ฤƒ a Francofoniei

Preศ™edintele Iohannis va participa la o masฤƒ rotundฤƒ dedicatฤƒ integrฤƒrii tinerilor francofoni pe piaศ›a muncii Preศ™edintele Romรขniei, Klaus Iohannis, va participa la cea de-a XIX-a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ