12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDirectorii Apagrup Botosani risca sa cada de pe functii

Directorii Apagrup Botosani risca sa cada de pe functii

Conducerea Apagrup SA Botosani risca decapitarea daca situatia financiara pentru primele sase luni ale anului arata pierderi mai mari decat cele inregistrate anul trecut. Pierderile inregistrate anul trecut de catre fosta regie de apa se ridica la circa 31 de miliarde de lei.
Daca in urma analizei indicatorilor economico-financiari situatia arata aceleasi pierderi sau mai mari, cei cinci directori pe care ii are societatea Apagrup risca sa fie exclusi de pe functii.
„O sa vedem la sase luni daca s-au eliminat din pierderile de anul trecut sau s-au adaugat altele. Directorii au niste indicatori de performanta si un contract de management si in functie de discutiile din Consiliul de Administratie se vor lua masuri. Daca nu si-au indeplinit masurile conform contractului, vor suporta consecintele, care pot merge pana la excluderea de pe functie a celor cinci directori”, a declarat Dorin Ciustea, vicepresedintele CJ Botosani.
Indicatorii economico-financiari ai fostei regii de apa vor fi finalizati in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, din care fac parte consilierii judeteni desemnati de executivul CJ la transformarea regiei in societate pe actiuni. „Actionarii sunt cei care decid, pentru ca societatea, prin transformarea ei in regie de apa, are statut, iar dupa Legea 31 indicatorii economico-financiari vor fi analizati de Consiliul de Administratie si AGA pentru ca ele sunt in masura sa ia aceasta decizie”, a mai spus Ciustea.
Tot el a afirmat ca CJ Botosani nu poate decat sa propuna sau sa ia initiativa privind sanctionarea directorilor Apagrup conform contractului de management incheiat cu acestia daca situatia financiara nu arata imbunatatiri fata de anul trecut.
In prezent CJ Botosani este actionar plin la fosta regie de apa, actualmente Societatea Apagrup SA.

Cele mai citite

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Asigurarea obligatorie a locuinței este, de fapt, facultativă

La nivelul întregii țări, doar 17% dintre locuințe sunt protejate împotriva riscurilor și situațiilor dificile Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAD), așa cum este...

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă