10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialDosarul inlesnirilor la plata, la un pas de sala de judecata

Dosarul inlesnirilor la plata, la un pas de sala de judecata

Dosarul in care sunt cercetati 18 angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mures, printre care si fostul sef al institutiei din timpul guvernarii PSD, Lucian Savu, dar si directorul adjunct al Finantelor, liberalul Sorin Lazar, este la un pas de a ajunge pe rolul instantelor de judecata. Surse din Ministerul Public sustin ca trimiterea in judecata a celor considerati vinovati pentru acordarea in mod nelegal a unor inlesniri la plata marilor agenti economici din judet, in perioada 2000-2004, se va face imediat dupa ce procurorii vor reusi sa prezinte materialul de urmarire penala tuturor celor in cauza. Aceleasi surse au mentionat ca ultima runda de audieri a avut loc la finele saptamanii trecute.

A fost sau nu Lazar la DNA?

Sorin Lazar a negat, insa, ca ar fi fost convocat, saptamana trecuta, la DNA si a spus ca de la declansarea cercetarilor si pana acum s-a intalnit cu procurorii Anticoruptie doar de doua ori. Cu toate acestea, subalternii lui s-au invoit joi si vineri pentru a merge la parchet, sustin surse din cadrul DGFP.
„Ultima oara am fost la DNA anul trecut, cand ne-au prezentat un raport al expertului financiar in legatura cu problemele respective”, a spus Sorin Lazar. El a adaugat ca, neoficial, primeste tot felul de informatii referitoare la o anumita graba a procurorilor de a finaliza dosarul. „Si eu am auzit ca ar fi ceva zvonuri ca trebuie finalizat urgent dosarul, dar oficial nu stiu nimic. Ei s-au bazat pe auditul facut de Minister, dar ne-au prezentat si un raport facut de expertul financiar al DNA in care lucrurile sunt aceleasi”, a completat reprezentantul Finantelor.
Sorin Lazar a mai afirmat ca in momentul in care procurorii vor decide fie inchiderea dosarului, fie trimiterea in judecata va organiza o conferinta de presa pentru a clarifica problema. El a mentionat, totodata, ca pana la trimiterea in judecata mai trebuie parcurse niste etape si ca deocamdata statutul sau este acela de invinuit si nu cel de inculpat.

De inlesniri au beneficiat toti, dar nu la fel de mult

Fostul sef al DGFP, social-democratul Lucian Savu, si adjunctul sau, liberalul Sorin Lazar, au dat cu subsemnatul la Serviciul Teritorial Mures al DNA, alaturi de alti 16 angajati ai institutiei. Ei au fost audiati de procurori pentru acordarea unor inlesniri la plata fata de bugetul de stat catorva zeci de societati comerciale.
Atat Savu, cat si Lazar sustin ca nu au savarsit nici o abatere de la legislatia fiscala. De asemenea, finantistii au mentionat ca din 1998 pana la aparitia Codului Fiscal, toate marile firme din judet au beneficiat de inlesniri de plata fata de bugetul de stat.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă