19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPrintul Charles militeaza pentru protectia pasarilor

Printul Charles militeaza pentru protectia pasarilor

Intr-un documentar intitulat „Race to Save the Albatross” (Cursa pentru salvarea albatrosilor), mostenitorul Coroanei britanice, Printul Charles, a lansat, marti seara, un apel catre comunitatea internationala de a salva aceste pasari, estimand ca aproximativ 100.000 dintre ele mor anual din cauza pescuitului, a transmis din Londra AFP.
Documentarul a fost prezentat presei la Clarence House, resedinta Printului Charles din Londra, si va fi difuzat de BBC pe 11-13 noiembrie.
Potrivit Societatii regale de protectie a pasarilor (RSPB), 19 din cele 21 de specii de albatrosi sunt mult mai aproape de disparitie decat tigrii si gorilele, care fac obiectul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice.
In opinia Printului Charles, masurile simple si putin costisitoare sustinute de o organizatie internationala de protectie a pasarilor, „BirdLife International Task Force”, ar ajuta semnificativ albatrosii, care pot trai pana la 50 de ani.
Potrivit RSPB, de cele mai multe ori, albatrosii, care zboara pe distante foarte mari (pot parcurge peste 8.000 de km intr-un zbor), cad in plasele de pescuit si mor, aproximativ 100.000 anual, iar puii ramasi fara parinti mor, la randul lor, de foame.

Cele mai citite

Fost funcționar, condamnat pentru că a băgat mână în impozitele și taxele plătite de cetățeni

Un fost angajat al Primăriei Turceni, din județul Gorj, a fost condamnat pentru a doua oară, pentru delapidare. Acesta și-a însușit banii încasați de...

Femeie lovită pe trotuar de remorca unei mașini

O femeie de 46 de ani a murit, joi seară, după ce a fost lovită, în timp ce se afla pe un trotuar din...

Timpul bombelor ecologice: 600 de tone de deșeuri periculoase depozitate în aer liber

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal pentru poluare prin evacuare în atmosferă sau în sol a unor deşeuri periculoase IPJ Arad a transmis, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă