13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiPloile îngheţate au produs polei în 23 de judeţe

Ploile îngheţate au produs polei în 23 de judeţe

A fost deschisă circulaţia pe toate sectoarele de autostradă din ţară, dar se mai menţin restricţii de tonaj pe DN 2C între Costeşti (judeţul Buzău) şi Slobozia (jdeţul Ialomiţa). În plus, este închisă circulaţia pe DN 67C, sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj.

”La această oră sunt deschise circulaţiei toate autostrăzile şi drumurile naţionale din zonele aflate de ieri sub incidenţa  codurilor galbene şi portocalii de precipitaţii abundente de ploi îngheţate (freezing rain) care au produs polei în 23 de judeţe”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, din cauza ploii îngheţate se mai menţine restricţia de tonaj (7,5 tone) pe DN 2C între Costeşti (judeţul Buzău) şi Slobozia (jdeţul Ialomiţa).

Şi DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, rămâne închis circulaţiei, însă din cauză că în zonă se menţine codul galben de ninsori şi viscol.

”Pe acest sector de drum, este permisă doar circulaţia controlată a autovehiculelor 4×4 sau care sunt echipate cu lanţuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori şi viscol. Aceste vehicule sunt însoţite de utilajele de deszăpesire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât şi la coborâre”, a mai transmis CNAIR.

În ultimele 24 de ore, regiornalele CNAIR au acţionat pentru a menţine practicabilă reţeaua rutieră natională, cu peste 4.000 de oameni, 1.265 utilaje şi au fost răspandite aproximativ 12.336 tone material antiderapant.

Cele mai citite

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...
Ultima oră
Pe aceeași temă