17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialMasinile parcate ilegal vor fi ridicate

Masinile parcate ilegal vor fi ridicate

Soferii care isi lasa masinile parcate neregulamentar se vor putea trezi fara ele. Edilii pregatesc un proiect de hotarare prin care o firma specializata va fi abilitata sa ridice autovehiculele parcate aiurea si sa le inapoieze proprietarilor contra unei taxe de 1.000 RON. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut si apoi aprobat in urmatoarele sedinte ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Chiar daca nu au asigurat suficiente locuri de parcare pentru cele aproape 800.000 de masini din Capitala, autoritatile se grabesc sa ia masuri drastice pentru a pune capat haosului de pe strazi. Inca nu s-a stabilit valoarea taxei pe care ar urma sa o plateasca posesorii masinilor care opresc in locuri interzise, dar se stie ca aceasta va fi destul de mare pentru a-i descuraja pe contravenienti.

Pe ninsoare, autovehiculele nu pot stationa pe principalele artere

Pentru a nu bloca deszapezirea, parcarea autovehiculelor pe arterele principale va fi interzisa in timpul ninsorilor. Masura a fost anuntata de primarul Adriean Videanu, care i-a amenintat cu amenzi pe soferii care nu se vor conforma. Sanctiuni vor aplica si politistii, in incercarea de a-i descuraja pe soferi sa-si mai lase masinile pe marginea drumurilor. „Asigurarea transportului in comun va fi o prioritate permanenta a municipalitatii, in perioada ninsorilor, chiar daca masura ii va vitregi pe cei care utilizeaza mijloace de transport individuale. Programul de deszapezire are ca obiectiv crearea culoarelor de circulatie, iar posesorii de masini care vor obstructiona acest obiectiv vor fi amendati”, a spus Videanu.
Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut primarului general al Capitalei sa recomande populatiei sa utilizeze mijloacele de transport public in comun pentru a evita blocarea circulatiei din cauza ninsorii si a numarului mare de vehicule, dar si sa ridice masinile care parcheaza pe traseele RATB. Primarul general a precizat ca a solicitat asistenta din partea Politiei Rutiere pentru a impiedica parcarea masinilor pe arterele principale. „Echipaje de politie vor insoti utilajele de deszapezire si vor interzice parcarea oricarui autovehicul in perioada interventiei”, a declarat primarul general. Decizia a fost luata de comandamentul de iarna al municipalitatii si a inceput sa fie pusa in aplicare de sambata.
In prezent, ar fi necesare aproximativ 50.000 de locuri de parcare numai in zona centrala. La nivelul intregii Capitalei, sunt organizate 65.000 de locuri de parcare de resedinta, 3.012 de locuri in parcari de suprafata publice cu plata, 3.560 de locuri in parcari subterane publice cu plata, precum si 345 de locuri in parcari de suprafata private, cu plata.

In prezent, soferii care parcheaza neregulamentar risca amenzi cuprinse intre 700 de mii de lei vechi si 1 milion. Ca si in cazul celorlalte amenzi, suma se reduce la jumatate daca amenda e platita in 24 de ore.
Cuantumul amenzilor a ramas neschimbat din 2003 si se aplica conform articolului 228 din Ordonanta nr. 85/2003.

Cele mai citite

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă