21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialValea Jiului, ingropata in nameti

Valea Jiului, ingropata in nameti

Caderile masive de zapada au blocat caile de acces spre trei catune din Valea Jiului, iar aproape 40 de gospodarii au ramas complet izolate. De asemenea, din cauza ninsorilor puternice, circulatia pe Defileul Jiului si la intrarea in municipiul Petrosani a fost restrictionata pentru masinile de mare tonaj neechipate corespunzator.
Adjunctul comandantului Politiei Municipiului Petrosani, Didel Babes, a declarat ca pe DN 66 A – Defileul Jiului, erau, ieri, filtre de politie, care au interzis accesul masinilor de mare tonaj neechipate pentru circulatia in conditii de iarna. De asemenea, s-au impus restrictii de viteza, din cauza stratului considerabil de zapada, care masura ieri dimineata peste 30 de centimetri.
Aceste masuri au fost luate dupa ce in noaptea de luni spre marti mai multe autocamioane au blocat traficul timp de mai multe ore.
Pe de alta parte, ninsorile puternice cazute fara intrerupere in Valea Jiului inca de luni dupa-amiaza au izolat complet trei catune din zona Uricani, mai multe gospodarii fiind rupte de lume. Primarul orasului, Danut Buhaescu, a afirmat ca toata noaptea s-a intervenit cu utilajele din dotare, insa nu s-a reusit decat degajarea circulatiei pe drumurile nationale si in localitate. „Casele din zonele izolate sunt situate in locuri greu accesibile, unde nu pot ajunge utilajele de deszapezire”, a adaugat edilul.
Ieri dupa-amiaza erau inca izolate catunele Dodoconi, Bilugu si Pietroasa, iar singura metoda de deplasare in oras a localnicilor a fost sania trasa de cai. In zona Campusel, stratul de zapada depasea, ieri, 1,5 metri, iar in orasul Uricani peste o jumatate de metru.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Scholz avertizează: Atacul Iranului asupra Israelului amenință să destabilizeze întregul Orient Mijlociu

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm atacul lansat de Iran împotriva Israelului, avertizând că acesta ar putea "să dea foc" întregii regiuni, potrivit...

Skoda lansează un SUV electric accesibil, prețul pornind de la 33.000 de euro

Skoda, subsidiară a grupului Volkswagen AG, a prezentat un SUV electric accesibil, modelul Elroq, care va avea un preț de aproximativ 33.000 de euro...
Ultima oră
Pe aceeași temă