21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialLa Teatrul din Botosani s-a pus de-o piesa rasuflata

La Teatrul din Botosani s-a pus de-o piesa rasuflata

In criza fara precedent declansata la nivelul Teatrului „Mihai Eminescu” ca urmare a destituirii si repunerii pe post a directorului Bordeianu, primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a solicitat personajului principal un raport de activitate pentru a decide daca acesta corespunde grilei de evaluare a functiei pe care a ocupat-o si pana acum.

BNS face or-di-ne!

Liderii de la Blocul National Sindical – filiala Botosani cer ca analiza activitatii actualului director al Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botosani, Ion Bordeianu, sa fie facuta de o comisie de cultura externa Executivului Primariei si Consiliului Local.
In opinia liderului BNS Botosani, Vasile Chiru, actuala conducere a Primariei Botosani ar putea fi acuzata de presiuni politice si manipulare exercitate la adresa ei de catre cei doi candidati care s-au erijat in purtatorii de cuvant ai actorilor, dupa cum s-a exprimat acesta. Solicitarea unui raport de activitate vine dupa ce actualul Executiv al Primariei Botosani a decis anularea concursului pentru ocuparea functiei de director la teatru, amanat in luna ianuarie, deoarece din comisia care ar fi trebuit sa analizeze proiectele de management ale celor doi candidati, respectiv ex-directorul interimar, Volin Costin, si actorul Florin Aionitoaie, au lipsit doi dintre membri din motive obiective, au spus la acea vreme surse autorizate din cadrul Primariei Botosani.

„Cel cu banul” propus de BNS

Liderul BNS Botosani, Vasile Chiru, a declarat ca finantatorul, respectiv Consiliul Local Botosani, ar trebui sa ceara in procedura de urgenta analizarea activitatii, dar numai de catre o comisie care nu are nici un interes local: „Cel cu banul ar trebui sa ia decizia, in cazul nostru Consiliul Local, pentru ca el finanteaza teatrul, sa se analizeze la nivel national de o comisie de cultura care poate decide. Daca e institutie de cultura, mi se pare normal sa fie administrata sau subordonata Ministerului Culturii”, a declarat Chiru. El isi argumenteaza declaratia prin faptul ca in criza declansata la nivelul teatrului nu a rezultat o pozitie unanima, un punct de vedere comun, ci numai cei doi actori, Volin Costin si Florin Aionitoaie, s-au erijat in purtatori de cuvant ai colectivului artistic, ceea ce va duce la acuzatii de manipulare politica la adresa Executivului local, Volin Costin fiind si cel care in campania electorala s-a preocupat de imaginea candidatilor la alegeri: „Trebuie discutata pozitia tuturor, dar fara a fi manipulati, si aceasta printr-o petitie care sa ajunga pe masa finantatorului pentru ca poate fi si o manipulare… Prin aceasta petitie adresata institutiilor statului care finanteaza aceasta institutie de cultura sa se solicite in procedura de urgenta scoaterea la concurs a postului din cauza activitatii manageriale”, a mai spus Chiru.

„Mai bine se pensiona singur!”

Totusi, acesta a tinut sa precizeze ca Bordeianu era mult mai castigat in cazul in care isi semna retragerea singur, odata cu repunerea pe aceasta functie: „Cel mai onest lucru era ca dupa repunerea in functia de director sa-si depuna dosarul de pensionare si, constient ca nu mai exista o stare de lucru normala, fara a i se mai reprosa alte nerealizari, iesea la pensie din teatru, fiind indreptatit de instanta”. Contactat telefonic, primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, nu a raspuns pentru a oferi un punct de vedere la sesizarea sindicatului botosanean.

Cele mai citite

ANAF va publica în octombrie „lista rușinii” pentru datornicii din trimestrul 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică, în cursul acestei luni, lista contribuabililor care nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al...

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...

Arestări în rândul ultrașilor de la Inter și AC Milan: 19 fani acuzați de extorcare și violență!

19 suporteri radicali de la Inter și AC Milan au fost arestați, fiind acuzați de activități infracționale grave. Ancheta Procuraturii italiene dezvăluie legături între...
Ultima oră
Pe aceeași temă