10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMama cu trei copii, in greva foamei pentru locuinta

Mama cu trei copii, in greva foamei pentru locuinta

PETROSANI. O femeie din municipiul hunedorean Petrosani a intrat, ieri, in greva foamei, in fata Primariei, din cauza ca nu i-a fost aprobata cererea depusa pentru a primi o locuinta din fondul locativ al statului.
Ana-Maria Coroian are 26 de ani, trei copii si este din nou insarcinata. Femeia a stat pana acum in chirie, dar trebuie sa paraseasca locuinta in doua zile si nu are unde se muta, astfel ca a depus o cerere la sediul administratiei locale pentru a i se repartiza un apartament din fondul locativ al statului.
Solicitarea sa nu a fost aprobata, astfel ca, in disperare de cauza hunedoreanca a intrat in greva foamei chiar in fata sediului Primariei. „Am depus cerere pentru a intra in greva foamei inca de joi si astazi mi s-a aprobat. Domnul primar (Carol Schreter Ð n.r.) mi-a spus ca pot sa stau in greva, ca nu obtin nimic. Domnul secretar m-a trimis acasa, dar acasa unde? Am stat in chirie, acolo mai pot sa stau doua zile, dupa care trebuie sa plec”, a afirmat Ana-Maria Coroian.
Mai mult, grevista este decisa sa nu renunte la protest pana nu i se va rezolva problema, mai ales ca nu poate sa iasa cu copiii in strada.
Pe de alta parte, viceprimarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a spus ca femeia a primit deja o locuinta de la stat si nu mai poate beneficia de inca una doar pentru ca s-a despartit de concubinul ei.
„Am inteles din ancheta pe care am facut-o ca femeia si concubinul ei au plecat sa locuiasca in alta parte, dupa care s-au reintors in locuinta, iar barbatul vrea sa o dea afara din casa. Ea are, insa, contractul de inchiriere si pe numele ei, iar daca concubinul vrea sa o dea afara din casa ar trebui sa se adreseze politiei”, a adugat Iacob-Ridzi.
In Petrosani problema locuintelor este una spinoasa. Dupa 1990 aici nu s-a mai construit nici macar un apartament, in conditiile in care la Primarie sunt depuse peste 500 de cereri, dar fara prea mari sanse de rezolvare favorabila.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă