„Am decis, împreună, să creăm un ADI, o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, Primăria Generală şi cele şase primării de sector, astfel încât să implementăm împreună strategia de colectare a deşeurilor şi de tratare a deşeurilor din Bucureşti şi să putem să accesăm bani europeni pe exerciţiul 2014 – 2020, care erau disponibili încă din 2014 şi nu au fost atraşi”, a afirmat el. De asemenea, Dan a susţinut că „tariful trebuie să fie proporţional cu cât aruncă fiecare dintre locuitori”.
Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, s-au întâlnit cu reprezentanți ai administrațiilor publice din sectoarele municipiului București și Ilfov, pentru a discuta o abordare integrată a gestionării problemei deșeurilor.
Dan a precizat că toţi cei prezenţi la această întâlnire au apreciat că bucureştenii trebuie să plătească în funcţie de gunoiul pe care îl vor arunca.
„Am fost cu toţii de acord că trebuie să implementăm principiul plăteşti cât arunci, în sensul că pentru acele categorii de deşeuri care sunt amestecate, nu vorbim de acelea care sunt uşor de valorificat, cum este biodegradabil, tariful trebuie să fie proporţional cu cât aruncă fiecare dintre locuitori. Am deci că modalitatea în care sectoarele colectează să fie unitară tocmai ca procesul de informare să fie mai rapid şi să existe un confort. Am mai convenit crearea unui grup de lucru şi următoarea întâlnire între primar, primari de sector şi ministru va avea loc peste două săptămâni”, a declarat Nicuşor Dan.
La rândul său, ministrul Mediului, Barna Tánczos, a anunţat că la nivel naţional se lucrează la un proiect de realizare a unor centre de depozitare a deşeurilor voluminoase.