15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialIn cadere libera

In cadere libera

„Am ajuns sa ne scoatem ochii”, glumea Viorel Hizo dupa victoria Vasluiului in Cotroceni in fata echipei fostului sau elev Jean Vladoiu. Charlie a zambit fortat, si-a pupat zgomotos profesorul si a plecat ingandurat spre vestiare. Echipa sa trece prin momente grele, amenintarea retrogradarii simtindu-se tot mai puternic printre platani.
Vladoiu a stat numai in picioare la primul meci acasa, contra unor contracandidati directi in lupta pentru evitarea „B”-ului. „Treziti-va odata!”, le-a strigat de mai multe ori Vladoiu elevilor sai. Zadarnic. Nationalul a aratat ca o echipa obosita, incapabila sa construiasca o faza de poarta cu adevarat periculoasa. Cu o aparare nesigura, ce te poate imbolnavi de inima prin marcajul lejer pe care il face unui atacant in plina ascensiune precum vasluianul Viorel Frunza, cu improvizatia nereusita numita Panc, transformat din fundas in mijlocas, mai mult o piedica decat o rampa de lansare a atacurilor, cu un Florentin Dumitru ale carui centrari sunt tot mai stereotipe si mai usor de intuit de catre o formatie moldoveana cu o medie de inaltime peste cea a campionatului, Nationalul nu putea spera decat la o minune. Desi Ionut Savu, atacantul repatriat din Azerbaidjan, a tot incercat, aproape de unul singur, sa scoata ceva din meci, i-a fost imposibil in fata unei formatii vasluiene harnice, disciplinate, bine asezate tactic, care s-a agatat de fiecare minge sub biciul verbal al experimentatului Hizo.
„Mi-e rusine de jocul lamentabil pe care l-am facut. Daca pot sa inteleg o pasa gresita, nu pot sa pricep cum de le este frica sa faca o preluare. Dupa un asemenea joc, mi-e si rusine sa mai ies pe strada”, si-a acuzat Vladoiu elevii. „Chiar nu ii inteleg pe jucatori. Cand stiu ca presedintele le-a promis bani frumosi, ei nu lupta indeajuns sa-i castige. Desi unii pun suflet, unii cine stie pe unde sunt peste doua ore”, a continuat tehnicianul bancar.
Antrenorul moldovenilor, Viorel Hizo, era un om multumit la final. „Pentru noi este o gura de oxigen. Desi nu am avut sase jucatori importanti in echipa, cei care au intrat au dat dovada de caracter. Sunt convins ca FC National isi va reveni daca jucatorii vor prelua din rautatea lui Jean”, a declarat Hizo.
Revenit dupa o mai lunga absenta in tribune la un meci de liga I, presedintele FRF, Mircea Sandu, nu vede decat o solutie pentru criza bancarilor: „La National cred ca Jean, saracul, trebuia sa intre ca sa marcheze, deoarece au fost confuzi in joc si nu si-au creat ocazii. Daca vor juca fara ambitie si daruire, va fi foarte greu sa reuseasca evitarea retrogradarii”.

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă