10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialJurnalist cercetat pentru acces neautorizat la documentele MAI

Jurnalist cercetat pentru acces neautorizat la documentele MAI

Jurnalistul din municipiul Petrosani care a descoperit, pe Internet, rapoarte secrete ale Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, postate din neglijenta de un ofiter din cadrul institutiei, s-a trezit cercetat de catre oamenii legii. Si asta, dupa ce politistul in cauza a depus plangere pentru acces neautorizat la documentele Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).
Comunicatul IPJ Hunedoara referitor la modalitatea in care au ajuns acele informatii clasificate pe Internet este cat se poate de clar si exclude o posibila vinovatie a jurnalistului, insa chiar si asa reprezentantii Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba Iulia au demarat audierile seara tarziu, fara sa-i aduca imediat la cunostinta ziaristului ca pe numele sau a fost depusa o plangere.

Documente secrete ale IPJ, on-line

Catalin Docea, jurnalist la un cotidian local din Petrosani, a descoperit, la finele lunii octombrie, in timp ce naviga pe Internet, mai multe documente secrete ale IPJ Hunedoara. Utilizand un soft disponibil gratuit pe Internet, respectiv programul DC++, acesta a putut descarca sute de documente, in majoritate secrete de serviciu, intocmite in ultimele luni de Compartimentul Inspectie Interna din cadrul Politiei judetene si aflate la vedere in computerul unui angajat al acestei institutii.
Dupa ce a gasit documentele, jurnalistul a anuntat conducerea IPJ si a predat atat CD-ul care continea informatiile respective, precum si copiile rapoartelor, dupa care a publicat un articol referitor la aceasta neglijenta uluitoare, dar fara a face publice documentele secrete.
Deja a fost descoperit politistul care a uitat la vedere documentele de uz intern, acesta fiind, conform informatiilor oficiale, Aurel Buruiana, angajat al Compartimentului Inspectie Interna din cadrul IPJ.

Plangere penala

Aurel Buruiana a depus o plangere pe numele jurnalistului Catalin Docea pentru „acces neautorizat la documentele Ministerului Administratiei si Internelor, iar reprezentantii BBCO au declansat o ancheta in acest caz. Ziaristul povesteste ca doi politisti au venit la redactia unde lucreaza, motivand ca vor sa lamureasca speta privind liberul acces la informatiile secrete, dar pentru ca nu l-au gasit la birou, „intalnirea” a avut loc la Politia municipiului Petrosani. „M-au rugat sa le povestesc toata intamplarea si mi-au spus ca trebuie sa imi ridice computerul de acasa. Atunci am inteles ca sunt victima unei inscenari si mi-am sunat avocatul”, a precizat ziaristul.

Cele mai citite

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...
Ultima oră
Pe aceeași temă