Sărbătoarea culinară din inima Capitalei începe astăzi și se încheie sâmbătă
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în perioada 23-25 ianuarie 2025, un târg dedicat promovării produselor agroalimentare românești, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. Evenimentul se desfășoară în curtea sediului instituției și reunește producători locali din întreaga țară. Vizitatorii târgului pot degusta și alege o gamă variată de produse tradiționale: lactate (brânză, smântână, cașcaval, telemea, brânză de burduf, caș), preparatele din carne (cârnați proaspeți și afumați, slănină, jambon, mușchi afumat), produse de panificație și dulciuri (cozonac, pâine, prăjituri), conserve și miere (dulcețuri, gemuri, zacuscă, siropuri, tocană din legume, produse ale stupului), fructe, legume și băuturi (sucuri, vinuri și alte bunătăți din fermele locale).
Evenimentul beneficiază de implicarea Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, alături de producători locali și procesatori din alte regiuni ale țării. Majoritatea expozanților oferă produse certificate pe scheme de calitate naționale și europene, cum ar fi produs tradițional, produs montan, dar și produse certificate la nivel european (DOP, IGP, STG), se arată într-o postare a MADR pe Facebook.
Târgul este deschis publicului între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 25 ianuarie, programul se încheie la ora 17:00.
Evenimentul este o oportunitate unică pentru consumatori, de a descoperi diversitatea și autenticitatea produselor agroalimentare românești, celebrând în același timp tradițiile și valorile naționale.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube