3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăInternaționalAtracții turistice care-și închid porțile în 2025

Atracții turistice care-și închid porțile în 2025

Unele muzee, situri naturale și hoteluri și-au luat rămas bun pentru totdeauna în acest an, cum ar fi emblematicul club parizian Chez Michou

Călătoria globală nu a fost niciodată atât de ușoară ca astăzi. Mai multe rute de avion decât oricând leagă acum o listă fără precedent de destinații, conectând oameni și culturi, scrie CNN. Cu toate acestea, deși poate părea că întreaga lume este un bufet deschis pentru turism, nu tot ce era disponibil în trecut este încă în meniul de călătorie.

Unele atracții și instituții au dispărut în 2024, unele ca urmare a dezastrelor naturale, altele din cauza unor provocări financiare sau, pur și simplu, pentru că s-a produs o schimbare a preferințelor personale.

Două hoteluri-cazinou au părăsit orizontul Las Vegas-ului în acest an, Tropicana și Mirage. Cel din urmă, deschis în 1989, va fi înlocuit cu o nouă proprietate Hard Rock, în formă de chitară gigantică. Între timp, Tropicana a fost dărâmată în octombrie, pentru a face loc unui stadion pentru echipa de baseball Oakland Athletics, care se mută în Sin City.

Un club emblematic și-a luat rămas bun de la cartierul parizian Montmartre. Clubul Chez Michou a invocat dificultățile financiare, după moartea proprietarului Michel „Michou” Catty în 2020. Catty a fost o figură cunoscută în Franța, iar moartea sa a fost deplânsă public, chiar de președintele Emmanuel Macron. Chez Michou a fost inspirația pentru muzicalul „La Cage aux Folles”.

Anul 2024 a fost unul dificil pentru scena muzeelor ​​de artă din New York. Muzeul Rubin, cu una dintre cele mai mari colecții de artă himalayană din lume, a anunțat că își va închide spațiul fizic și va deveni un „ muzeu fără pereți.” Muzeul și-a luat rămas bun în octombrie, dar a spus că unele dintre lucrările sale, inclusiv populara cameră a altarului budist tibetan, se vor muta la Muzeul din Brooklyn.

The Wayfarers Chapel, o biserică de sticlă, înscrisă în Registrul istoric național din sudul Californiei, este o victimă a schimbărilor climatice. Proiectată de Lloyd Wright, fiul lui Frank Lloyd Wright, structura a fost expusă unui risc serios de alunecări de teren din zonă. Drept urmare, administratorii au luat decizia de a demonta capela și de a o păstra în depozit, până când se va găsi o altă locuință.

În fosta capitală a Japoniei, femeile care încă se antrenează ca gheișe tradiționale au devenit o atracție turistică la fel de mult ca și clădirile în care locuiesc, spre marea supărare a locuitorilor din cartierul istoric Gion din Kyoto. Pentru a încerca să reducă fluxul de „ paparazzi gheișe”, la începutul acestui an, Consiliul local Gion a votat pentru blocarea multor străzi și alei laterale, deși arterele principale vor rămâne deschise publicului. Turiștii care doresc să afle mai multe despre cultura gheișelor sunt încurajați să facă acest lucru la organizațiile administrate la nivel local. Muzeul de Artă Gion Kagai, care a fost deschis în 2024, are expoziții despre gheișe, spectacole zilnice și oportunități de a face fotografii cu gheișe și maikos (ucenicele lor).

Urmărește România Liberă pe Google NewsLinkedinTwitterFacebook și Youtube

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă