14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024

Breviar

Aplicatii pentru sistemele de operare AIX

Oracle a anuntat ca a aderat la Centrul IMB de Colaborare AIX (IACC) ca partener fondator. In calitate de membru al IACC, Oracle va colabora indeaproape cu IBM pentru integrarea aplicatiilor Oracle cu versiunile actuale si viitoare ale AIX 5L si va continua sa furnizeze aplicatii Oracle pe AIX in paralel cu alte platforme. In prezent, numarul clientilor comuni ai Oracle si IBM este de peste 11.000. AIX 5L ruleaza pe intreaga suita de sisteme IBM eServer pSeries, de la serverele de baza pana la supercomputerele ce ruleaza unele din cele mai complexe aplicatii comerciale sau tehnice din lume.

Imprimante laser la mana doua, 650 lei

O imprimanta laser la mana doua a devenit un produs accesibil, pretul sau fiind apropiat de cel al unei imprimante sau multifunctionale noi cu jet de cerneala. O Lexmark Optra SC1275, rezolutie 1200 dpi, viteza 12 pagini pe minut, se vinde cu 650 lei noi, suma similara cu aceea ceruta pentru un HP Laserjet 4500N, rezolutie 600 x 600 True DPI, 16 pagini pe minut in lucru alb-negru si patru pagini pe minut pentru tiparire color. De asemenea, un Xerox Phaser 850 cu cerneala solida costa 300 lei noi.

FBI cauta specialisti IT

FBI cauta cativa profesionisti IT care sa se ocupe de infrastructura IT globala a agentiei. Intr-un anunt dat publicitatii saptamana trecuta, FBI declara ca incearca sa angajeze oameni pe posturi IT de baza, inclusiv pe posturile de experti in computere, ingineri, specialisti IT si manageri de proiecte IT. Salariul anual pentru acestia variaza intre 35.452 dolari si 135.136 dolari, in functie de experienta si calificare si bonusuri pentru candidatii care demonstreaza buna specializare, a anuntat FBI. Agentia a introdus o procedura speciala de angajare rapida a personalului, interviurile fiind programate a incepe in ianuarie, a mai anuntat FBI. „Lucrul cu echipa tehnologica a FBI-ului va fi inceputul unei cariere incitante si pline de realizari”, a declarat Robert Mueller, director al FBI.
Cei interesati pot aplica la www.fbijobs.gov.

2006 Ð anul telefoanelor echipate cu Bluetooth

Grupul finlandez Nokia estimeaza ca in 2006 vom asista la o crestere cu 65% a vanzarilor de telefoane mobile echipate cu Bluetooth, avand in vedere cresterea popularitatii acestei tehnologii radio de putere mica.
Bluetooth este o tehnologie care inlocuieste cablurile si firele folosite in momentul de fata pentru a lega sau a conecta dispozitive electronice precum calculatoare personale, imprimante si o gama larga de dispozitive handheld, inclusiv telefoane mobile. Nokia este unul din principalii actori de pe piata produselor Bluetooth, estimata la o valoare de cateva miliarde de euro anual, unde concureaza cu firma americana Plantronics Inc. si firma daneza GN Store Nord, populara pentru marca de produse Jabra.
Piata telefoanelor mobile echipate cu Bluetooth a ajuns la 133 milioane de unitati in 2005 si se astepta ca in 2006 sa ajunga la 220 milioane de unitati.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă