16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialSenatorul PSD se intoarce director al Spitalului Universitar

Senatorul PSD se intoarce director al Spitalului Universitar

Ordinul ministrului Sanatatii de demitere a lui Sorin Oprescu din functia de director al Spitalului Universitar Bucuresti a fost suspendat ieri de instanta printr-o hotarare executorie, dar nu definitiva. Astfel, senatorul PSD revine la conducerea Spitalului Universitar Bucuresti.

Iorgovan: „Ordine aberante”

Ministrul Sanatatii poate face recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de cinci zile impotriva Curtii de Apel Bucuresti. Contestatia lui Sorin Oprescu fata de ordinul prin care a fost demis de ministrul Sanatatii a fost analizata de instanta Curtii de Apel Bucuresti in urma cu o zi. Antonie Iorgovan, avocatul medicului Sorin Oprescu, a depus la dosar un document semnat de sindicalistii de la SUUB, specificandu-se „situatia grava” in care se afla unitatea spitaliceasca. Iorgovan a depus actul pentru a demonstra „pericolul iminent in care se afla spitalul, dupa demiterea lui Oprescu”, precizandu-se ca din 16 decembrie 2005 spitalul bucurestean nu a fost condus de noul director Silviu Radulescu, acesta neprezentandu-se la serviciu deoarece a fost plecat in concediu. Antonie Iorgovan a spus in fata instantei de judecata ca „ordinele de demitere a lui Oprescu sunt aberante si otravite politic”, iar actele semnate de Eugen Nicolaescu sunt „neconstitutionale”. Avocatul a depus si un document prin care prezinta o analiza grafica a situatiei in perioada 16 decembrie 2004-1 ianuarie 2005, comparativ cu cea din 16 decembrie 2005-1 ianuarie 2006. Cea de-a doua contestatie a lui Sorin Oprescu se refera la demiterea sa de la conducerea Spitalului Elias.

Sorin Oprescu: „Justitia are coloana vertebrala”

Sorin Oprescu a precizat in legatura cu decizia instantei: „Ma bucura ca Justitia are coloana vertebrala si arata ca nimeni, indiferent de functie, nu poate sa trateze in batjocura Constitutia si legile tarii”. El a precizat ca in cazul in care la recurs sentinta va fi schimbata va considera ca ceea ce a facut ministrul Sanatatii prin ordinele de demitere "este un abuz in serviciu”. Sorin Oprescu asteapta sa primeasca de la instanta actul respectiv pentru a merge la spital in calitate de director.

Silviu Radulescu: „Activitatea nu sta intr-un singur om”

La randul sau noul director, dr. Silviu Radulescu, numit de Eugen Nicolaescu in locul lui Sorin Oprescu, a precizat ca hotararea de ieri "este doar o etapa a acestui proces. Vom ataca acesta decizie, dar atata vreme cat ea este executorie o vom respecta. Ma voi intalni mai tarziu cu juristii nostri pentru a vedea ce cale este de urmat”.
Dr. Silviu Radulescu a precizat ca informatia potrivit careia el a fost plecat in concediu, neglijand soarta Spitalului Universitar Bucuresti, "a fost falsa, neverificata si a fost dezmintita. Eu m-am intalnit cu Comitetul Director al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, cu sefii de sectie, cu asistentele-sefe. Au fost intr-adevar trei zile lucratoare in care nu am fost prezent, deoarece a trebuit sa-mi rezolv situatia din punct de vedere administrativ, insa in toata aceasta perioada a fost desemnat un inlocuitor, in persoana directorului adjunct medical care a asigurat conducerea spitalului. Eu cred ca activitatea unui spital nu poate sta intr-un singur om”, a precizat dr. Silviu Radulescu.

Nicolaescu: „Decizia instantei, influentata politic”
„Ministrul Sanatatii a apreciat drept nedreapta decizia de ieri a judecatorilor, precizand ca va face recurs la instanta suprema. El a asigurat ca atat la Spitalul Universitar Bucuresti, cat si la Spitalul Elias vechea conducerea nu se va mai intoarce. "Consider ca decizia Curtii de Apel de astazi (n.r. – ieri) este una care consemneaza rezistenta la schimbare, la dorinta de a face reforma in Sanatate. Deciziile de schimbare a directorilor au fost luate in baza legii. Decizia instantei este grabita si puternic influentata politic. Vom continua sa nu permitem acumularea de datorii la nivelul spitalelor”, a precizat Eugen Nicolaescu

Florian Popa: „Directorii demisi ar putea reveni”

„Daca acel complet a descoperit ca exista o ilegalitate in ordinul de ministru prin care au fost demise cele 15 comitete directoare, atunci cu certitudine toti directorii demisi ar putea reveni in functii dupa recursul Ministerului Sanatatii”, a declarat ieri Florian Popa, fostul director al Spitalului „Sf. Pantelimon” din Bucuresti.

Cele mai citite

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Weekend excelent pentru români! Sorescu a marcat primul său gol din acest sezon în Turcia

Deian Sorescu a reușit primul său gol în Superliga Turciei pentru Gaziantep. Deian Sorescu (27 de ani) a marcat primul său gol din acest sezon...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă