18.2 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiMeta construiește un motor de căutare AI pentru a reduce dependența de...

Meta construiește un motor de căutare AI pentru a reduce dependența de Google și Bing

Meta Platforms lucrează la un motor de căutare bazat pe inteligență artificială în încercarea de a reduce dependența de Google și Microsoft, scrie The Information, potrivit Reuters.

Meta construiește un motor de căutare bazat pe inteligența artificială

Segmentul motoarelor de căutare cu inteligență artificială se înfierbântă, producătorul ChatGPT OpenAI, Google și Microsoft luptând pentru dominație pe această piață în evoluție rapidă.

Crawlerul web al Meta va oferi răspunsuri conversaționale utilizatorilor cu privire la evenimentele curente pe Meta AI, chatbotul companiei pe WhatsApp, Instagram și Facebook, potrivit raportului, care a citat o persoană implicată în strategie.

Meta se bazează în prezent pe motoarele de căutare Google și Bing pentru a oferi utilizatorilor răspunsuri privind știrile, acțiunile și sporturile.

Google integrează în mod agresiv cel mai recent și mai puternic model AI, Gemini, în produse de bază precum Search, cu scopul de a oferi experiențe de căutare mai conversaționale și mai intuitive.

OpenAI se bazează pe cel mai mare investitor al său, Microsoft, pentru accesul la internet, pentru a răspunde întrebărilor de actualitate, utilizând motorul său de căutare Bing.

Facebook, acum parte a companiei Meta Platforms, Inc., este una dintre cele mai mari și influente platforme de socializare din lume.

Fondată în 2004 de Mark Zuckerberg, alături de colegii săi de la Universitatea Harvard – Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes – Facebook a început ca un site exclusiv pentru studenții universitari, dar a evoluat rapid, extinzându-se la o audiență globală. În timp, Facebook a transformat modul în care oamenii comunică, împărtășesc informații și interacționează online.

Facebook a avut un impact profund asupra societății, influențând modul în care comunicăm și ne formăm relațiile. A schimbat din temelii marketingul și publicitatea, oferind companiilor oportunități de targetare a audiențelor prin intermediul anunțurilor plătite.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elon Musk mai bogat cu 33,5 miliarde de dolari dintr-o lovitură, după creșterea spectaculoasă a acțiunilor Tesla

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a văzut averea crescând cu 33,5 miliarde de dolari joi, în urma unei creșteri semnificative a acțiunilor companiei, alimentată de...

Instagram scade calitatea videoclipurilor cu puține vizualizări: confirmare de la șeful platformei

Adam Mosseri, șeful Instagram, a confirmat recent că platforma ajustează calitatea videoclipurilor în funcție de performanța acestora, favorizând conținutul creatorilor cu o audiență mare,...

Horoscop 29 octombrie. Moment de relaxare pentru tauri

Horoscop 29 octombrie 2024. Află ce ți-au rezervat astrele pentru a doua zi din această săptămână. Horoscop 29 octombrie 2024 Taur (20 aprilie – 20 mai) Taurii...
Ultima oră
Pe aceeași temă