17.8 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăDelegația FMI revine în România la început de noiembrie pentru discuții economice...

Delegația FMI revine în România la început de noiembrie pentru discuții economice și evaluări financiare

O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, șeful misiunii pentru România, va vizita România între 5 și 8 noiembrie, în cadrul întâlnirilor periodice cu autoritățile române.

Scopul vizitei este evaluarea situației economice actuale și actualizarea perspectivelor macroeconomice, au anunțat reprezentanții FMI.

În cel mai recent raport, FMI a propus o serie de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului bugetar, criticând recent introdusa taxă pe cifra de afaceri și recomandând un impozit progresiv pe venit.

La momentul respectiv, FMI prognoza o creștere economică robustă.

Cu toate acestea, economia României a încetinit semnificativ față de așteptări.

În plus, FMI și guvernul estimau inițial un deficit bugetar de 5% din PIB pentru finalul anului, însă după primele șapte luni deficitul a ajuns deja la 4% din PIB, indicând o presiune financiară mai mare decât se anticipase.

Cel mai recent raport al FMI, World Economic Outlook, estimează o încetinire a creșterii economice în 2023, cu o revizuire a prognozei de la 2,8% la 1,9%.

FMI prevede totuși o revenire economică în 2025, când economia României

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Motociclist decedat în urma unui accident petrecut pe o stradă din Galați

Un accident grav s-a produs duminică pe bulevardul George Coșbuc din Galați, în urma căruia un motociclist de 30 de ani și-a pierdut viața....

Tragedie în Mehedinți: un bărbat decedat și fiul său grav rănit într-un accident teribil

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Mehedinți, unde un bărbat de 39 de ani și-a pierdut viața, iar fiul...

Kamala Harris și Donald Trump în ultima săptămână de campanie prezidențială: tensiunea atinge cote istorice

Vicepreședintele democrat Kamala Harris (60 de ani) și fostul președinte republican Donald Trump (78 de ani) intră în ultima săptămână de campanie înaintea scrutinului...
Ultima oră
Pe aceeași temă