17.8 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInternaționalKamala Harris și Donald Trump în ultima săptămână de campanie prezidențială: tensiunea...

Kamala Harris și Donald Trump în ultima săptămână de campanie prezidențială: tensiunea atinge cote istorice

Vicepreședintele democrat Kamala Harris (60 de ani) și fostul președinte republican Donald Trump (78 de ani) intră în ultima săptămână de campanie înaintea scrutinului prezidențial din 5 noiembrie, o cursă marcată de tensiuni fără precedent, conform AFP.

Cele mai recente sondaje indică o cursă strânsă între Harris și Trump, ambii candidați fiind aproape la egalitate, iar rezultatul final depinzând de voturile din șapte state-cheie: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Wisconsin și Pennsylvania.

Harris va susține discursul final marți, pe Elipsa de pe National Mall din Washington, locul simbolic în care Trump și-a adunat susținătorii înaintea controversatelor proteste din 6 ianuarie 2021.

Trump, pe de altă parte, și-a lansat ultima etapă a campaniei cu un miting masiv la Madison Square Garden din New York.

„Acesta este un moment crucial în istorie”, a declarat Kimberly Whittaker, o susținătoare a lui Harris, la un miting din Michigan. „Sincer, era mai bine când era el președinte”, a spus Drew Roby, un tânăr student în științe medicale din Arizona, referindu-se la Trump.

Indiferent de rezultat, alegerile din acest an vor intra în istorie.

Fie americanii vor alege prima femeie președinte, vom asista la revenirea lui Trump la Casa Albă ca primul președinte cu condamnări penale și cel mai în vârstă lider de stat al SUA.

Cele două campanii sunt susținute de figuri publice influente: Harris se bucură de sprijinul lui Bruce Springsteen și al soților Obama, în timp ce Elon Musk și-a declarat susținerea pentru Trump.

În aceste ultime zile, ambele tabere vor investi sute de milioane de dolari în campanii publicitare.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Motociclist decedat în urma unui accident petrecut pe o stradă din Galați

Un accident grav s-a produs duminică pe bulevardul George Coșbuc din Galați, în urma căruia un motociclist de 30 de ani și-a pierdut viața....

Motociclist decedat în urma unui accident petrecut pe o stradă din Galați

Un accident grav s-a produs duminică pe bulevardul George Coșbuc din Galați, în urma căruia un motociclist de 30 de ani și-a pierdut viața....

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă