21.1 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăSocialSindicatul de la Metrou, un ultim termen pentru contractul colectiv de muncă....

Sindicatul de la Metrou, un ultim termen pentru contractul colectiv de muncă. În caz contrar amenință cu greva generală

Sindicatul Unității Sindicatul Liber Metrou (USLM) a decis să prelungească discuțiile cu conducerea Metrorex până pe 31 octombrie privind contractul colectiv de muncă. Președintele USLM, Marian Artimon, a anunțat că luni va avea loc o nouă rundă de negocieri.

În cazul în care negocierile cu Metrorex nu vor da rezultate, sindicaliștii ar putea declanșa o grevă generală în maximum trei săptămâni.

„Ne-am certat, ei tot că nu, și le-am mai dat o șansă până pe 31 octombrie să mai negociem. Dacă nu, ne apucăm de ce știm mai bine, de bătaie, de ieșit în stradă, de luptă sindicală, pentru că nu se poate. (…) Noi nu ne certăm pe prostii, noi vrem banii care ni se cuvin, pe care sunt obligați de lege să ni-i dea: adică o indexare, nu e o creștere salarială, e o indexare cu rata inflației și cu salariul minim european cu care ne lăudăm atât de tare când ne ducem la OCDE la nivel european, și când este să le dăm la cetățeni, la salariați, uităm să-l dăm,” a declarat Artimon, conform Agerpres.

Liderul sindical a subliniat că, dacă negocierile nu vor fi fructuoase, angajații de la metrou ar putea declanșa greva pe 19 noiembrie.

Ziua nu este aleasă deloc întâmplător: Metrorex va celebra 45 de ani de la inaugurarea primului tronson al metroului bucureștean.

„Pe 19 noiembrie Metrorexul face 45 de ani de activitate și noi am mai sărbătorit zilele de la momentul în care am dat în exploatare metroul prin grevă. Noi sperăm totuși, fiind o vârstă frumoasă, 45 de ani, să reușim să facem ceva frumos pentru publicul călător. Noi întotdeauna ne gândim la cetățeni pentru că ei sunt stăpânii, ei sunt cei care merg cu trenul și, prin faptul că dânșii circulă cu metroul, în mod normal statul ar trebui să plătească subvenția pentru dumnealor. Dacă statul refuză să o plătească, nu putem decât să ne unim, să certăm statul că nu-și respectă cuvântul,” a adăugat Artimon, făcând apel la respectarea promisiunilor guvernamentale privind subvențiile pentru călători.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Săptămâna de lucru de 4 zile s-a dovedit a fi un succes economic în Islanda: creștere rapidă și șomaj redus

Săptămâna de lucru redusă la patru zile, considerată de mulți angajați un ideal, s-a dovedit a fi mai mult decât un simplu experiment în...

Piața IT din România încetinește: Angajările scad, iar tinerii au de suferit

Industria IT din România pierde din elanul de altădată, înregistrând o scădere a numărului de angajați la cei mai mari zece angajatori din sector Companiile...

Apple implementează funcția de detectare a nudității în iOS 18.2 pentru protecția copiilor

Apple a anunțat că, începând cu versiunea 18.2 a sistemului de operare iOS, imaginile care conțin nuditate trimise copiilor cu vârsta sub 13 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă