19.2 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInternaționalO listă anonimă cu numele presupușilor suspecți din rețeaua lui Ilan Șor,...

O listă anonimă cu numele presupușilor suspecți din rețeaua lui Ilan Șor, trimisă presei din Republica Moldova

O listă ce conține numele a câteva mii de persoane despre care se presupune că fac parte din rețeaua oligarhului fugar Ilan Șor și că ar fi implicate în scheme de corupere electorală a fost trimisă anonim prin e-mail mai multor instituții mass-media din Republica Moldova.

Inspectoratul General al Poliției din țara vecină nu a confirmat autenticitatea acestor date, iar procuratura Anticorupție a declarat pentru NewsMaker că va analiza informațiile și le va compara cu materialele din dosarul penal care vizează coruperea alegătorilor.

Pe 25 octombrie, instituțiile mass-media din Moldova au primit o listă cu numele unor cetățeni care ar avea legături cu rețeaua lui Ilan Șor.

Expeditorul, care se prezintă ca ofițer de poliție, a adăugat că poliția lucrează la documentarea acestei scheme de corupție, dar a subliniat că „tare puțini procurori” autorizează acțiunile acesteia, în timp ce judecătorii ar fi eliberat „mii de oameni” arestați.

Inspectoratul General al Poliției a reacționat la aceste informații, precizând:

„Cu referire la lista care conține o serie de nume și prenume ale unor persoane care ar fi simpatizanți/activiști/membri ai organizației criminale „ȘOR”, Poliția nu confirmă, dar nici nu infirmă datele din listă, atât timp cât aceste informații nu au fost suprapuse cu cele deținute de organele de drept. Totodată, aluziile aduse la disensiunile dintre instituțiile judiciare, de drept și cele de forță în procesul de documentare a unei organizații criminale, Poliția le respinge cu vehemență. Or, anume conlucrarea profesionistă între instituțiile statului ne-a permis să documentăm eficient acest proces masiv de corupere electorală. Catalogăm acest fapt drept o tentativă de dezbinare instituțională, căreia Poliția nu îi va da curs.”

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Piața porumbului european, în criză: Recolta scăzută nu face față exporturilor americane masive

Piața porumbului european trece printr-o perioadă dificilă, afectată de o recoltă slabă atât calitativ, cât și cantitativ. La aceasta se adaugă presiunea prețurilor mici,...

Declin în sectorul IT din România: Juniorii se confruntă cu dificultăți în găsirea locurilor de muncă

Piața de IT din România, cunoscută anterior pentru dinamismul și angajările frecvente, își pierde treptat din ritmul rapid de creștere. Cei mai mari zece...

Schimbare de oră: 81 de trenuri vor staționa în noaptea de sâmbătă spre duminică

În noaptea de 26 spre 27 octombrie, România va trece la ora oficială de iarnă, iar un număr de 81 de trenuri ale tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă