9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVladimir Putin: "Imaginile cu soldați nord-coreeni în Rusia sunt un lucru serios"

Vladimir Putin: „Imaginile cu soldați nord-coreeni în Rusia sunt un lucru serios”

Vladimir Putin a declarat că este deschis la „compromisuri rezonabile” în privința conflictului din Ucraina, dar subliniază că orice rezultat trebuie să fie în favoarea Rusiei.

Soldați nord-coreeni se află în Rusia

De asemenea, liderul de la Kremlin a recunoscut că în Rusia s-au aflat mii de soldați nord-coreeni. Acești soldați au fost trimiși de Kim Jong Un pentru a sprijini eforturile rusești în conflictul din Ucraina.

Se estimează că aproximativ 12.000 de soldați nord-coreeni sunt prezenți în Rusia, organizati în două brigăzi care se antrenează în diverse baze din Estul Rusiei.

Unele dintre aceste trupe au ajuns pe frontul din Kursk, unde armata ucraineană a realizat o ofensivă surpriză în august, reușind să recupereze teritorii.

Ucraina a lansat o campanie de încurajare a soldaților nord-coreeni să dezerteze, oferindu-le hrană și cazare. Serviciul de informații al armatei ucrainene a publicat un mesaj video în limba coreeană pe Telegram, în care se angajează să protejeze soldații care decid să se predea.

Kievul a prezentat imagini cu porțiile de mâncare și dormitoarele unde ar putea fi cazați soldații nord-coreeni, subliniind condițiile favorabile în care aceștia vor fi primiți.

În timpul discursului său, Putin a insistat asupra faptului că escaladarea situației din Ucraina nu a fost provocată de acțiunile Rusiei, ci de evenimentele din 2014, care au dus la schimbarea de regim în Ucraina, susținută de Statele Unite. Această retorică reflectă poziția constantă a Kremlinului, care caută să justifice intervenția sa militară în Ucraina.

Imaginile (cu soldați nord-coreeni în Rusia) sunt un lucru serios. Dacă există imagini, atunci reflectă ceva. Vreau să vă atrag atenția asupra faptului că nu acțiunile Rusiei au dus la escaladarea situației din Ucraina, ci lovitura de stat din 2014, susținută în primul rând de Statele Unite, a declarat Vladimir Putin.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bayern Munchen depune plângere la UEFA după atacul asupra autocarului echipei după meciul de la Barcelona!

Autocarul echipei Bayern Munchen a fost atacat cu pietre la urcarea spre Stadionul Montjuic din Barcelona, înaintea partidei cu echipa catalană. Incidentul a fost...

Patronatele din România avertizează: deficitul bugetar în creștere afectează economia reală

Cea mai mare asociație patronală din România atrage atenția asupra impactului negativ al deficitului bugetar în creștere, subliniind că acesta scoate bani din economia...

Radu Drăgușin, prestație ezitantă în Europa League! Ce notă a primit românul

Drăgușin a fost titular și integralist în partida din Europa League dintre Tottenham și AZ Alkmaar, însă prestația sa a primit o apreciere rezervată...
Ultima oră
Pe aceeași temă