15.2 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăPoliticăOlguța Vasilescu revoluționează Craiova! "Singurul oraș de câmpie care..."

Olguța Vasilescu revoluționează Craiova! „Singurul oraș de câmpie care…”

Lia Olguţa Vasilescu a fost învestită vineri în cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Craiova.

Cu acest prilej, ea a anunțat un proiect ambițios: Craiova va deveni singurul oraș de câmpie din România alimentat integral cu apă de izvor de munte, grație finalizării celui de-al doilea fir de apă de alimentare a orașului de la Izvarna.

Craiova, singurul oraş de câmpie care va avea apă de izvor de munte

De asemenea, primarul Vasilescu și-a exprimat intenția de a continua să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea orașului, subliniind angajamentul său de a menține Craiova în fruntea clasamentului în ceea ce privește accesarea acestor resurse financiare.

Această abordare este parte a strategiei mai ample de modernizare și îmbunătățire a infrastructurii locale.

Suntem în faza de recepţie a firului II de apă Izvarna care va face din Craiova singurul oraş de câmpie care va fi în totalitate alimentat cu apă de izvor de munte. Am fost oraşul campion la atragerea de fonduri europene şi ne dorim acest statut şi în mandatul viitor. Îmi propun ca acesta să fie cel mai fructuos dintre mandatele mele şi urez mult succes consiliului local nou ales de la care aştept sprijin şi profesionalism. Vreau să nu ne pierdem în lupte politice sterile şi să facem o administraţie eficientă, a spus Olguța Vasilescu, după depunerea jurământului.

Craiova, un oraș plin de istorie și cultură, este capitala județului Dolj și unul dintre cele mai importante centre urbane din sud-vestul României. Situat pe malul râului Jiu, Craiova se mândrește cu o tradiție îndelungată, fiind atestat documentar încă din secolul al XV-lea.

Istoria Craiovei este una bogată și diversificată, orașul având un rol semnificativ în evoluția economică și culturală a regiunii Oltenia.

De-a lungul timpului, Craiova a fost reședința unor familii boierești influente și a jucat un rol important în mișcările politice și sociale ale țării. Orașul a fost cunoscut ca un important centru comercial și a fost locul în care s-au desfășurat numeroase evenimente istorice, inclusiv revoluții și războaie.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Grădina Botanică București devine Grădina Luminilor

Grădina Botanică din București devine, începând de azi, 25 octombrie, un spațiu magic prin evenimentul Grădina Luminilor, dedicat poveștii „Frumoasa și Bestia.” Grădina Botanică București...

Populația României continuă să scadă, iar îmbătrânirea demografică se accelerează

La 1 iulie 2024, populația României număra 21.779.000 persoane, în scădere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Institutului Național de...

Elon Musk sprijină campania lui Trump în statele-cheie cu contribuții de milioane de dolari

Elon Musk a donat în octombrie 44 de milioane de dolari către America PAC, un grup de susținere a campaniei lui Donald Trump în...
Ultima oră
Pe aceeași temă