13.9 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăInternaționalIranul se pregătește de conflict cu Israelul, dar caută să evite escaladarea

Iranul se pregătește de conflict cu Israelul, dar caută să evite escaladarea

Potrivit unui raport al New York Times, citat de The Times of Israel, Iranul și-a instruit armata să fie pregătită pentru un posibil război cu Israelul, însă să ia măsuri pentru a evita escaladarea pe cât posibil.

Patru oficiali iranieni au declarat că liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat forțelor iraniene să elaboreze planuri detaliate pentru a contracara represalii israeliene anticipate.

Raportul menționează că Iranul ar putea răspunde dacă vor exista daune majore sau pierderi de vieți omenești în atacurile israeliene, dar ar putea alege să mențină o reacție moderată dacă Israelul vizează doar obiective militare limitate.

Iranul este gata de război

Surse din Corpul Gărzii Revoluționare Islamice au subliniat că orice atac asupra infrastructurii petroliere, nucleare sau asupra unor oficiali de rang înalt ar declanșa un răspuns puternic din partea Iranului, inclusiv prin lansarea a până la 1.000 de rachete balistice sau prin măsuri de întrerupere a energiei în regiune.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Primele trupe nord-coreene au sosit în regiunea Kursk

Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali Primii soldați nord-coreeni care au participat alături...

Primele trupe nord-coreene au sosit în regiunea Kursk

Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali Primii soldați nord-coreeni care au participat alături...

Etapa a 3-a Europa League: Glasgow Rangers-FCSB 4-0

FCSB a pierdut în deplasare cu Glasgow Rangers, scor 0-4, în etapa a 3-a din Europa League. În urma acestui rezultat, campioana României a...
Ultima oră
Pe aceeași temă