13.9 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentFostul director general al Clubului Sportiv Rapid, reținut de DNA pentru luare...

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, reținut de DNA pentru luare de mită

Bogdan Vasiliu, fost director general al Clubului Sportiv Rapid, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Acesta este acuzat că a cerut unui om de afaceri 200.000 de euro, pentru atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei şi restaurantului unde serveau masa sportivii clubului.

Conform unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost reţinuţi Marian Florin Radu, la data faptelor manager de transport în cadrul Clubului Sportiv Rapid (complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu) şi omul de afaceri G.M.M. (complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată).

Anchetatorii susţin că, în luna iulie, în calitate de director general al C.S. Rapid, Bogdan Vasiliu ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 200.000 de euro, pentru a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei şi restaurantului aparţinând clubului Rapid şi de servire a mesei sportivilor.

Din suma totală solicitată, Bogdan Vasiliu ar fi primit suma de 30.000 de euro în conturile personale şi 348.103 lei, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro, prin conturile societăţii controlate de el. Diferenţa de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume.

De asemenea, Bogdan Vasiliu ar fi urmat să primească un procent de 33% din profitul ce va fi obţinut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum şi plata unor „salarii” pentru Marian-Florin Radu şi o altă persoană apropiată de Vasiliu, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeaşi perioadă.

În acelaşi timp, în baza unei înţelegeri anterioare avute cu Vasiliu şi cu omul de afaceri câştigător al licitaţiei, managerul de transport i-ar fi ajutat pe aceştia să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin întocmirea unor situaţii lunare fictive (pontaje), care să ateste că firma ar fi servit sportivilor C.S. Rapid un număr mult mai mare de porţii de mâncare decât cel real.

Totodată, Radu ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină şi restaurant aparţinând CS Rapid şi de furnizare masă pentru sportivii clubului.

La rândul său, omul de afaceri ar fi întocmit şi semnat înscrisuri nereale care au fost folosite în cadrul C.S. Rapid, pentru a atesta că ar fi fost organizate licitaţiile pentru atribuirea către societatea sa a contractelor de închiriere cantină şi restaurant şi de furnizare masă sportivilor.

După atribuirea contractelor, în baza înţelegerii avute cu cei doi, omul de afaceri a întocmit şi semnat situaţii şi facturi fiscale cu privire la servicii de servire masă supraevaluate.

Cei trei inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Elon Musk sprijină campania lui Trump în statele-cheie cu contribuții de milioane de dolari

Elon Musk a donat în octombrie 44 de milioane de dolari către America PAC, un grup de susținere a campaniei lui Donald Trump în...

Coreea de Sud ar putea revizui interdicția de a furniza arme letale Ucrainei

Legea sud-coreeană interzice exportul de arme în zonele de conflict activ Președintele Yoon Suk Yeol a declarat că „Dacă Coreea de Nord trimite forțe speciale în războiul din Ucraina,...

Elon Musk sprijină campania lui Trump în statele-cheie cu contribuții de milioane de dolari

Elon Musk a donat în octombrie 44 de milioane de dolari către America PAC, un grup de susținere a campaniei lui Donald Trump în...
Ultima oră
Pe aceeași temă