19.6 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB poate obține calificarea în 16-imile Europa League cu o victorie împotriva...

FCSB poate obține calificarea în 16-imile Europa League cu o victorie împotriva lui Rangers! Cum arată calculele făcute de statisticeni

Roș-albaștrii se află la un pas de a-și asigura prezența în fazele eliminatorii ale competiției, iar o victorie pe terenul scoțienilor le-ar aduce un avantaj decisiv.

FCSB va disputa joi seara, de la ora 22:00, un meci important în Europa League, în deplasare, împotriva echipei Rangers. Partida face parte din etapa a treia a fazei grupelor, iar roș-albaștrii se află într-o poziție excelentă, având punctaj maxim după primele două meciuri. După ce au obținut două victorii, 4-1 cu RFS și 1-0 împotriva echipei PAOK, FCSB ocupă locul 4 în clasamentul general al competiției, cu 6 puncte.

O victorie la Rangers poate deschide drumul calificării

De cealaltă parte, Rangers are doar 3 puncte, obținute în urma victoriei cu Malmo (2-0), însă a suferit o înfrângere usturătoare cu Olympique Lyon (1-4), ceea ce le pune presiune în meciul de joi. Campioana României, însă, poate să își asigure calificarea în mare măsură dacă va obține cele trei puncte în această confruntare. O victorie la Glasgow ar ridica FCSB la 9 puncte după trei runde, iar conform statisticienilor de la Football Meets Data, acest lucru ar fi suficient pentru a asigura, în proporție de 57%, unul dintre locurile care garantează calificarea în 16-imile competiției.

Chiar dacă FCSB ar mai avea de jucat încă cinci meciuri în faza grupelor, adică în joc rămân alte 15 puncte, atingerea bornei de 9 puncte ar însemna un avantaj considerabil. Simulările arată că echipele care acumulează 9 puncte la finalul celor trei etape au șanse mari să termine în primele 24 de echipe, poziții care duc automat în 16-imi. Chiar și cu 7 sau 8 puncte, există șanse rezonabile pentru a continua în competiție.

Scenariul calificării după 8 etape

Europa League are un format care include o fază principală de 8 etape, iar la final, primele 8 echipe se califică direct în optimile de finală. Locurile 9-24 se vor confrunta în 16-imi, în timp ce echipele clasate între locurile 25 și 36 vor părăsi competiția, fără posibilitatea de a continua în Conference League. În momentul de față, doar 5 echipe, inclusiv FCSB, au șansa de a ajunge la 9 puncte după runda din această săptămână.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Revenire spectaculoasă a lui Real Madrid pe teren propriu cu Borussia Dortmund: 5-2(0-2)

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 5-2, după ce a fost condusă cu 2-0, marţi seara, pe Stadionul...

LeBron și fiul său Bronny James au scris istorie! Primul meci împreună în NBA

LeBron James și fiul său, Bronny, au jucat pentru prima oară împreună într-un meci oficial din NBA, un moment istoric atât pentru cei doi,...

Revenire spectaculoasă a lui Real Madrid pe teren propriu cu Borussia Dortmund: 5-2(0-2)

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 5-2, după ce a fost condusă cu 2-0, marţi seara, pe Stadionul...
Ultima oră
Pe aceeași temă