18.5 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăPoliticăMircea Geoană: "Există un risc ca în Parlamentul din România de anul...

Mircea Geoană: „Există un risc ca în Parlamentul din România de anul viitor să avem spre 30% forţe pro-Moscova”

Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidențiale din 2024, a făcut o declarație controversată cu privire la influența externă și la dinamica politică internă din România.

Declarațiile controversate făcute de Mircea Geoanăț

El a afirmat că, deși Federația Rusă este concentrată în mod special pe ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, aceasta nu a neglijat alte țări din regiune, inclusiv România, în contextul campaniei prezidențiale și alegerilor parlamentare. Geoană a sugerat că există o „înțelegere subterană evidentă” între Marcel Ciolacu, liderul PSD, și George Simion, liderul AUR, care ar putea influența turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Aceste comentarii evidențiază posibilele jocuri de culise în politica românească, sugerând că partidele ar putea colabora într-o manieră neoficială pentru a obține un rezultat strategic în turul doi al alegerilor.

Geoană pare să avertizeze cu privire la potențiale influențe externe și la alianțe neobișnuite în peisajul politic românesc.

Mai nou, de când există această înţelegere subterană evidentă între domnii Ciolacu şi Simion, în care se încearcă să se creeze un culoar pentru Simion să meargă în turul doi cu domnul Ciolacu, şi la noi există un risc în această eventualitate, ca în Parlamentul din România de anul viitor să avem spre 30% forţe pro-Moscova, alese, AUR amplificat de o eventuală intrare în turul doi a domnului Simion. Şi doamnei Şoşoacă înţeleg că îi s-a permis să candideze la parlamentare – votul de victimizare şi de revanşă, pe care votanţii săi, în mod sigur, îl vor exprima. Este un risc care cred că nu merită luat. Sper ca ceea ce aud din anumite zone ca metoda EBA să nu fie folosită în primul tur de prezidenţiale şi sper ca ceea ce am învăţat şi de la alegerile din Republica Moldova, la referendum, şi din alegerile, inclusiv din 2009, în România şi cele mai recente europarlamentare, sper ca frauda din România să fie limitată, cât mai limitată şi, dacă se poate, să nu existe deloc. Este viitorul ţării şi este viitorul democraţiei româneşti, al direcţiei euroatlantice a României, a declarat Mircea Geoană.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Tragedie în Brazilia! Nouă membri ai unei echipe de canotaj au murit într-un accident rutier

Nouă membri din cadrul unei echipe de canotaj din Brazilia și-au pierdut viața într-un accident tragic pe autostrada BR-376, în apropiere de Guaratuba. Echipa de...

În luna noiembrie se lansează procesoarele AMD Ryzen 9000X3D

Iubitorii de tehnologie mai au de așteptat până la lansarea noilor procesoare AMD Ryzen 9000X3D. Potrivit ultimelor informații apărute în presa internațională, se pare...

Ungaria, Slovacia și Serbia promit să continue lupta împotriva migrației ilegale

Liderii Ungariei, Slovaciei și Serbiei vor continua eforturile comune de a reduce migrația ilegală către Uniunea Europeană, au declarat marți liderii acestora, adăugând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă