12.2 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentDIICOT a pus în aplicare peste 400 de mandate de percheziţie în...

DIICOT a pus în aplicare peste 400 de mandate de percheziţie în această săptămână

În perioada 15-17 octombrie 2024, autoritățile din România au desfășurat o amplă acțiune denumită „Ziua Z”, care a vizat destructurarea unor grupări infracționale organizate.

DIICOT a pus în aplicare peste 400 de mandate de percheziţie în această săptămână

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în colaborare cu Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră, au pus în aplicare peste 420 de mandate de percheziție.

Operațiunile au fost direcționate împotriva grupărilor implicate în activități ilegale precum traficul de droguri, traficul de persoane și de minori, traficul de migranți, pornografia infantilă și criminalitatea informatică.

Această acțiune de amploare urmărește combaterea acestor rețele periculoase și protejarea cetățenilor vulnerabili expuși acestor infracțiuni grave.

„Ziua Z” subliniază hotărârea autorităților de a intensifica lupta împotriva criminalității organizate în România, prin intervenții coordonate și percheziții simultane la nivel național.

Conform unui comunicat emis de DIICOT vineri și transmis de Agerpres, în urma perchezițiilor desfășurate în cadrul operațiunii „Ziua Z”, autoritățile au descoperit și confiscat o cantitate semnificativă de droguri și bunuri ilegale, precum și obiecte folosite în activități infracționale. Printre cele confiscate se numără:

  • Peste 9,2 kilograme de droguri de mare risc și de risc sub formă de substanțe cristaline, pulverulente și vegetale.
  • 375 de doze de substanțe psihoactive.
  • Aproximativ 500 de timbre LSD și comprimate de ecstasy.
  • Cântare electronice, grindere, țigarete artizanale și alte instrumente pentru ambalarea și consumul drogurilor.
  • 7 arme neletale, telefoane mobile, unități PC, laptopuri și alte medii de stocare a datelor.

În plus, au fost confiscate:

  • 58.500 articole pirotehnice și 165.000 țigarete de contrabandă.
  • 3,3 kilograme de bijuterii din aur și 6 ceasuri de lux.
  • Sume considerabile de bani: 635.000 lei, 163.000 euro, 3.000 dolari și 2.000 lire sterline.

Au fost puse sub sechestru 10 autoturisme, 3 imobile și un teren, ca parte a investigațiilor și măsurilor asigurătorii. Această operațiune semnificativă reflectă eforturile autorităților române în combaterea crimei organizate și a activităților ilicite.

În urma administrării probatoriului, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus reţinerea a 103 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de 38 de inculpaţi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A murit Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo și Rapid!

Constantin Anghelache, fost președinte al cluburilor Dinamo și Rapid, s-a stins din viață joi noaptea, la vârsta de 78 de ani. Constantin Anghelache a fost...

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

VIDEO. Nebunie la Timișoara. Un influencer a promis că va plăti plinuri de combustibil timp de o oră

Un tânăr din Timișoara a creat un adevărat haos în trafic, după ce a postat pe rețelele de socializare că va plăti pentru plinuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă