11.6 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSportTenisAna Bogdan, eliminată în sferturi la Osaka, după ce a câștigat primul...

Ana Bogdan, eliminată în sferturi la Osaka, după ce a câștigat primul set

Ana Bogdan a ratat calificarea în semifinalele turneului WTA 250 de la Osaka, deși a câștigat primul set împotriva olandezei Suzan Lamens, scor 6-4, 3-6, 3-6.

Ana Bogdan a început excelent confruntarea din sferturile turneului de la Osaka, reușind să câștige primul set cu 6-4 împotriva olandezei Suzan Lamens, aflată pe locul 125 WTA. După acest debut promițător, sportiva română nu a mai putut să își mențină nivelul de joc, pierzând următoarele două seturi și fiind eliminată din competiție.

O oportunitate ratată pentru Ana Bogdan

Românca de 31 de ani, venită din calificări, a avut un parcurs foarte bun până în această fază a turneului. În drumul ei spre sferturi, a reușit să o elimine pe Veronika Kudermetova, fostă jucătoare din top 10 WTA, și pe Marie Bouzkova, a patra favorită a turneului, impunându-se de fiecare dată în minimum de seturi. Astfel, Ana Bogdan părea să fie favorită în meciul cu Lamens, o jucătoare de 25 de ani care nu a reușit încă să pătrundă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam și are o singură finală la nivel de Challenger în carieră.

Cu toate acestea, Lamens a reușit să își impună jocul în seturile doi și trei, realizând break-uri rapide și păstrând avantajul până la final. Ambele jucătoare au avut câte 9 șanse de break, dar olandeza a profitat mai bine de aceste oportunități, reușind să concretizeze 5 dintre ele, în timp ce Bogdan a reușit doar 3 break-uri.

Ana Bogdan va urca în clasamentul WTA

Pentru Suzan Lamens, aceasta va fi prima semifinală într-un turneu de WTA 250, urmând să o întâlnească pe învingătoarea din duelul Parry – Tauson. În cazul în care ar ajunge în finală, Lamens ar intra pentru prima dată în top 100 WTA, iar prezența în semifinale a propulsat-o deja pe locul 110 mondial.

Deși Ana Bogdan nu a reușit să profite de această șansă de a avansa în semifinale, ea are motive să fie mulțumită de evoluția ei la Osaka. Rezultatele obținute îi vor permite să urce în clasamentul WTA, ajungând pe locul 107. Totuși, rămâne regretul pentru oportunitatea ratată de a ajunge în cea de-a treia finală de turneu WTA 250 din carieră. Ultima finală de acest nivel a fost la Transylvania Open în 2023, unde a pierdut în fața Karolinei Pliskova.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozăvești va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate într-o “oază de verdeață”, promit autorităților Terenul va fi refăcut complet, cu spații verzi, terenuri de joacă...

Barcelona refuză o ofertă de 250 de milioane de euro pentru Lamine Yamal!

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a confirmat că a respins o ofertă impresionantă de 250 de milioane de euro pentru tânărul jucător Lamine...

Mașina condusă de un tânăr aflat sub influența drogurilor a plonjat în râul Dâmbovița

O mașină condusă de un tânăr de 36 de ani a plonjat, în această dimineață, în râul Dâmbovița, în apropiere de Popești Leordeni. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă