6.3 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSocialMetamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor

Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ ศ™i de sport, foiศ™oare pentru lucru รฎn aer liber, zonฤƒ de hamace, turn de belvedere, loc de joacฤƒ pentru cรขini ศ™i spaศ›ii pentru evenimente.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a declarat cฤƒ โ€žDureazฤƒ trei luni licitaศ›ia, aศ™a cฤƒ undeva prin februarie 2025, dupฤƒ ce ieศ™im din iarnฤƒ, putem atribui licitaศ›ia, iar รฎn martie sฤƒ รฎnceapฤƒ lucrฤƒrile. Sper ca รฎn toamna anului viitor sฤƒ fie realizatโ€.

Valoarea totalฤƒ a investiศ›iei se va ridica la 23,6 milioane de lei.

Partea central-sudicฤƒ va fi transformatฤƒ รฎntr-o peluzฤƒ de 2.500 de metri pฤƒtraศ›i, pentru picnicuri, sport รฎn aer liber, expoziศ›ii ศ™i loc de รฎntรขlnire. Lรขngฤƒ peluzฤƒ va fi amenajatฤƒ o zonฤƒ cu instrumente muzicale. รŽn centrul parcului se va amenaja o piaศ›etฤƒ, gazdฤƒ pentru evenimente. Tot รฎn centru se va construi un turn de belvedere, cu perspectivฤƒ asupra parcului ศ™i rรขului Dรขmboviศ›a. Se vor amenaja, de asemenea, o zonฤƒ de sport ศ™i fitness, douฤƒ perimetre de joacฤƒ pentru copiii, iar un spaศ›iu de joacฤƒ pentru cรขini va fi construit pe latura esticฤƒ.

Un vagon de metrou, cu o suprafaศ›ฤƒ de 70 de metri pฤƒtraศ›i, va fi amplasat รฎn zona de nord, pentru diverse expoziศ›ii, activitฤƒศ›i educaศ›ionale, spaศ›ii de odihnฤƒ. Pe aleea nordicฤƒ dintre staศ›ia de metrou ศ™i campusul Universitฤƒศ›ii Politehnica se vor amenaja spaศ›ii pentru odihnฤƒ ศ™i socializare, cu gradene ศ™i foiศ™oare smart pentru studiu sau muncฤƒ รฎn aer liber, mai scrie sursa citatฤƒ.

Primฤƒria Sectorului 6 a preluat de la SRI, la finalul anului trecut, 11.400 de metri pฤƒtraศ›i din Parcul Grozฤƒveศ™ti, care au fost alipite la cele douฤƒ hectare existente.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ