13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportBaschetO fostă baschetbalistă, împușcată mortal după ce a atacat un polițist!

O fostă baschetbalistă, împușcată mortal după ce a atacat un polițist!

O tragedie s-a petrecut în Reston, Virginia, unde fosta baschetbalistă Sydney Wilson a fost împușcată mortal după ce a atacat un polițist cu un cuțit.

Sydney Wilson, în vârstă de 33 de ani și fostă jucătoare de baschet la Universitatea Georgetown, a fost împușcată de polițistul Peter Liu în urma unui incident violent. Polițistul a răspuns la un apel referitor la posibile probleme de sănătate mintală ale femeii. Potrivit relatărilor presei americane, citate de Marca, Wilson era în mijlocul unei căderi nervoase când l-a atacat pe ofițer cu un cuțit, provocându-i răni pe frunte și piept.

Incident șocant în Virginia

Conform poliției, Liu a acționat în legitimă apărare, trăgând trei focuri de armă asupra fostei baschetbaliste. Atât atacul, cât și împușcăturile au fost surprinse de camera de corp a polițistului, oferind o înregistrare clară a incidentului. Wilson a primit îngrijiri medicale imediat, dar din păcate, medicii nu au reușit să-i salveze viața, declarând decesul acesteia la scurt timp după incident.

Sydney Wilson era cunoscută nu doar pentru cariera sa sportivă, ci și pentru activitatea sa în cadrul Asociației Naționale pentru Promovarea Persoanelor de Culoare (NAACP), fiind o susținătoare a drepturilor civile. Evenimentul tragic a lăsat în urmă o comunitate șocată și îndurerată.

Reacția poliției

Poliția din Fairfax a apărut public în apărarea acțiunilor polițistului Peter Liu, care are o vechime de 14 ani în cadrul forțelor de ordine. Șeful poliției, Kevin Davis, a explicat că Liu a urmat întocmai protocolul învățat în timpul antrenamentelor, subliniind că ofițerul a încercat să detensioneze situația înainte de a recurge la forță letală. „A făcut lucrurile pe care l-am antrenat să le facă și pe care ne așteptam să le facă,” a declarat Davis.

Imaginile prezentate de poliție arată rănile suferite de ofițer pe frunte și piept. „Putea fi mult, mult, mult mai rău,” a afirmat șeful poliției, menționând adâncimea rănii de pe fruntea polițistului. Deși atacul putea avea consecințe și mai grave pentru polițist, Davis a subliniat că orice pierdere de viață este o tragedie, exprimând compasiune pentru familia și apropiații lui Wilson.

Acest caz a declanșat o serie de discuții în rândul opiniei publice, unii susținând acțiunile polițistului ca fiind justificate, în timp ce alții cer o anchetă mai aprofundată privind modul în care a fost gestionată situația, mai ales în contextul în care Wilson ar fi avut probleme de sănătate mintală.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

O adolescentă s-a aruncat de pe un pod. A ajuns la spital cu răni grave

O tânără de 18 ani a încercat să se sinucidă, marţi, 15 octombrie, aruncându-se de pe un pod din municipiul Ploieşti. Adolescenta a fost...

România învinge Lituania cu 2-1 și are 4 victorii din 4 meciuri în Liga Națiunilor

Naţionala de fotbal a României a învins greu echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas,...

O nouă etapă în insolvența Nordis: termene fixate în calendarul procedurii

CITR a fost numit administrator judiciar provizoriu de către Tribunalul București CITR a fost numit recent administrator judiciar provizoriu de către Tribunalul București, în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă