13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina solicită invitația de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui...

Ucraina solicită invitația de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Joe Biden

Ucraina face apel la NATO pentru a primi invitația de aderare înainte de încheierea mandatului președintelui american Joe Biden, considerând că acest pas ar reprezenta o moștenire importantă pentru liderul de la Casa Albă.

Nataliia Galibarenko, ambasadorul Ucrainei la NATO, a declarat pentru Reuters că o astfel de invitație ar trimite un semnal politic puternic și ar consolida sprijinul actualei administrații pentru Ucraina.

În contextul alegerilor prezidențiale din SUA, care urmează să aibă loc în noiembrie, Ucraina se confruntă cu incertitudinea legată de continuarea ajutorului american.

Până acum, SUA au fost principalul furnizor de asistență militară pentru Ucraina în războiul cu Rusia, iar viitorul sprijinului depinde de rezultatul scrutinului.

Deși vicepreședinta Kamala Harris, candidată a democraților, și-a exprimat intenția de a susține Ucraina, nu a oferit detalii clare despre amploarea acestui sprijin.

Pe de altă parte, fostul președinte republican Donald Trump nu a specificat modul în care ar aborda conflictul.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat recent că o invitație rapidă la NATO este esențială pentru strategia sa de „victorie” în fața Rusiei.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Criza laptelui aruncă în aer prețul la unt

La poarta fermei, laptele se vinde și cu 30% mai mult În luna iulie, litrul de lapte se vindea cu 2 lei și 20 de...

Deficitul de cont curent al României a atins 5% din PIB în august și riscă să depășească 7% până la finalul anului

Deficitul de cont curent al balanței de plăți a ajuns în august 2024 la 5% din PIB-ul estimat la 353 miliarde euro, iar perspectivele...

VIDEO 130 de percheziții în toată țara: DIICOT și Poliția Română acționează împotriva grupărilor de crimă organizată

Poliţiştii şi procurorii DIICOT efectuează, miercuri dimineaţă, peste 130 de percheziţii în toată ţara, în cadrul a 40 de acţiuni operative pentru destructurarea unor...
Ultima oră
Pe aceeași temă